Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El primer hospital transfronterer d'Europa començarà a funcionar el 2011 a Puigcerdà

El primer hospital transfronterer d'Europa començarà a funcionar el 2011 a Puigcerdà

04/06/2009 18:20

Les obres de l'hospital transfronterer de Puigcerdà avancen a bon ritme i al 2011 podrien començar a funcionar alguns serveis pel campionat del món d'esquí. Així ho ha anunciat l'alcalde d'aquesta població, Joan Planella, aquest dijous en una visita a les obres. A l'acte també hi ha assistit el diputat dels Pirineus Orientals francesos, François Calvet, que ha anunciat que el govern francès ja ha arribat a l'acord per crear l'Agrupació Europea de Cooperació Transfronterera, que permetrà rebre 18,6 MEUR dels 31 MEUR del cost del projecte. Fortuny ha manifestat que "aquest acord suposa la implicació definitiva de les institucions europees en el projecte".

El nou centre sanitari de la Cerdanya s'està construint al pla de Rigolisa, en uns terrenys cedits per l'Ajuntament de Puigcerdà. El nou hospital tindrà més de 14.000 metres quadrats construïts, dels quals més de 2.000 es destinaran al servei d'urgències. L'hospital comptarà amb 36 habitacions dobles i 12 més d'hospital de dia, i se'l dotarà amb 6 quiròfans. El futur equipament serà el centre sanitari de capçalera per als usuaris de les dues bandes de la Cerdanya.

La cimentació de la part més baixa de les dues plantes del soterrani ja està acabada i el 60% dels murs d'aquesta planta també, així com tots els seus pilars. S'està finalitzant també el soterrament de totes les instal·lacions corresponents. D'altra banda, s'estan iniciant els fonaments de la part de l'hospital que no compta amb soterranis.