Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El productor audiovisual Toni Lombarte estrena a la Seu d'Urgell el documental 'En clau de sol i lluna. Truqui, la seva vida'

El productor audiovisual Toni Lombarte estrena a la Seu d'Urgell el documental 'En clau de sol i lluna. Truqui, la seva vida'

La projecció, en el marc de la Festa Major, tindrà lloc el proper dimarts, a les 10 de la nit, a la plaça dels Oms. El film vol ser un homenatge al músic urgellenc Joan Ribolleda, que va morir l'11 de març de 2020
Cartell de la projecció del documental
25/08/2021 12:40

El director i productor audiovisual de la Seu d'Urgell Toni Lombarte estrenarà el dimarts 31 d’agost el documental 'En clau de sol i lluna. Truqui, la seva vida', realitzat per REC Produccions Audiovisuals del Pirineu. La projecció, que s'inclou en el programa de la Festa Major, està prevista a les 10 de la nit a la plaça dels Oms.

El documental fa un recorregut per la vida de Joan Ribolleda Altarriba, conegut popularment com a 'Truqui, l'home orquestra', que va morir l'11 de març del 2020. El músic urgellenc era una persona molt apreciada "per la seva forma de ser, propera i respectuosa", explica Toni Lombarte en una entrevista a RàdioSeu.

La gravació ha comptat amb la implicació de familiars, amics i coneguts, que han aportat vivències i materials que han permès recollir experiències de primera mà. "Tothom coneixia el Truqui, però molt poca gent sap realment la seva trajectòria vital", indica el productor urgellenc. En aquest sentit, Lombarte reconeix que ha estat un documental complicat perquè la seva vida té moltes etapes. "Hem optat per enregistrar xerrades de gent propera en ubicacions on passava el temps", avança. Cal recordar que Joan Ribolleda havia viscut en països com Anglaterra, Alemanya i Holanda.

En la producció hi han col·laborat l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell. Lombarte agraeix la projecció en el marc de la Festa Major i assegura que "no hi havia una altra data possible, perquè el Truqui era una persona de festa; on era ell hi havia somriures".

El projecte del documental va néixer arran d'una col·laboració professional. "Vaig intuir que el Truqui era un personatge molt humà amb molt carisma i contrastos", manifesta el productor urgellenc, que afegeix que "tothom té clar que es mereixia un homenatge". La reserva d'entrades es pot fer a l'adreça https://entradas.codetickets.com/entradas/laseu/online o bé de forma presencial a l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat o al Centre Cultural Les Monges (fins dijous).

Mostrar formulari de contacte