Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Festa Major 'Atípica' de la Seu d'Urgell inclourà una trentena d'activitats

La Festa Major 'Atípica' de la Seu d'Urgell inclourà una trentena d'activitats

Les propostes, que s'adrecen a tots els públics, seguiran les recomanacions sanitàries, en el marc de la crisi de la COVID-19. La celebració tindrà lloc del 28 al 31 d'agost. El tradicional pregó anirà a càrrec d’una representació del col·lectiu de sanitaris

17/08/2020 17:45

El programa de la Festa Major 2020 de la Seu d’Urgell, que se celebrarà del 28 al 31 d’agost, inclourà enguany 33 activitats per a tots els públics. La imatge identificativa de la celebració, marcada per la situació sanitària de la COVID-19, serà enguany una mascareta negra amb brodats florals -cosida per Mercè Garcia (Cal Bundancieta)-, fent referència al ball cerdà, un dels esdeveniments tradicionals que s'han anul·lat a causa del coronavirus.

La presentació dels actes festius ha anat a càrrec aquest dilluns de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega; el tinent d’alcalde de Cultura i regidor de Festes i Tradicions, Carlos Guàrdia; el director de l’Àrea de Cultura,  Albert Galindo, i el tècnic de Cultura i Festes, Andreu Campillo.

L’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha subratllat durant la roda de premsa que la festa serà “més menor, que Major”, ja que inclou un 60% menys de propostes que l'any passat. D'altra banda, Fàbrega ha incidit en el fet que tota la programació s’ha organitzat seguint les recomanacions sanitàries. Així, a excepció de dos concerts de música clàssica, totes les activitats es duran a terme en espais exteriors. L'alcalde urgellenc també ha deixat clar que "es farà el seguiment de l'evolució epidemiològica i el comportament de la ciutadania serà clau per mantenir els actes programats". L’alcalde ha acabat la seva intervenció remarcant l'adaptació dels actes als protocols de seguretat i la necessitat de gaudir la festa "amb responsabilitat".

En la seva intervenció, el tinent d’alcalde de Cultura, Carlos Guàrdia, ha volgut subratllar la bona experiència assolida en l'organització de les activitats culturals programades durant l’estiu. "L’acollida, tant en nombre d’assistents com en el respecte per les mesures de seguretat han estat crucials per a seguir endavant amb la programació”. A més, ha assegurat que “mantenint la festivitat es dóna suport al teixit econòmic que hi ha al voltant del sector cultural, un dels àmbits més afectats per la pandèmia”. L'organització apostarà especialment pel talent local, segons ha explicat el tècnic de Cultura i Festes, Andreu Campillo.

Inscripció prèvia

La programació d’enguany està adaptada a l’excepcionalitat de la situació sanitària i, per tant, els protocols de seguretat es duran a terme seguint les recomanacions del PROCICAT. L’aforament dels espais serà limitat i respectant la distància en tots els casos. Es marcaran els accessos d’entrada i sortida, en què els assistents hauran de fer servir gel hidroalcohòlic. L'organització assenyala l’obligatorietat de l'ús de mascareta en tots els espais, interiors i exteriors

El Pregó

Una de les activitats que es manté en relació amb d'altres anys és el tradicional pregó de la Festa Major, el dissabte 29 d’agost, a les nou del vespre, des del balcó de l’Ajuntament. L’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, ha avançat que enguany anirà a càrrec d’una representació del col·lectiu sanitari, com a homenatge al seu paper en la crisi sanitària de la COVID-19. El pregó anirà precedit d’un ball dels Gegants de la Seu d'Urgell a la plaça dels Oms, a tres quarts de nou, i finalitzarà amb una Tronada Aèria, a càrrec dels Diables de l’Alt Urgell. Aquest acte està previst a dos quarts de deu de la nit.

En aquest enllaç es pot consultar el programa d'actes COMPLET.

Circulació

La circulació dins de la ciutat estarà limitada des del divendres a les 4 de la tarda i fins a la matinada de dimarts. Es prohibirà el pas en vehicle pel carrer de Sant Ot, el Carrer Major, el carrer dels Canonges i la plaça de Catalunya. Durant aquests dies s’instal·larà un mercat de productes alimentaris al passeig de Joan Brudieu. Al carrer de Sant Ot hi haurà parades de productes tèxtils i d’altres articles.

Festa Major segura i responsable

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell destaca que la voluntat de mantenir la Festa Major ha estat un exercici d’equilibri entre la  necessitat  de preservar i garantir la seguretat sanitària dels ciutadans i la voluntat de mantenir una programació cultural i de lleure activa. Tanmateix, des del consistori urgellenc es fa una crida a gaudir d’una festa "segura i responsable".

Inscripcions a les activitats

Bona part de les activitats requeriran inscripció prèvia. Les inscripcions per a les activitats del 24 al 28 ja estan disponibles al web http://agenda.laseu.cat/cultura/. És el cas del concert del cinema a la fresca, amb la pel·lícula ‘Yesterday’; el Concert Familiar de Festa Major de reggae per a xics amb The Penguins; el Monòleg de Festa Major ‘Imitólogos’, amb Edu Mutante, i el concert de música tradicional de la Trobada d’Acordionistes del Pirineu.

A partir del divendres 21 d’agost es podran formalitzar  les inscripcions  a les activitats del programa de la Festa Major a través del mateix web.

  • Presentació de la FM Atípica de la Seu d'Urgell
    Presentació de la FM Atípica de la Seu d'Urgell
  • Imatge de la FM Atípica de la Seu d'Urgell
    Imatge de la FM Atípica de la Seu d'Urgell

Mostrar formulari de contacte