Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El programa 'Joves per l'Ocupació', quarta experiència d'aquest tipus a l'Alt Urgell

El programa 'Joves per l'Ocupació', quarta experiència d'aquest tipus a l'Alt Urgell

El Consell Comarcal continua amb la formació juvenil per facilitar-ne la inserció al mercat laboral Se'n farà una xerrada informativa aquest dimecres, 17 de desembre, a les 11h, a l'Oficina Jove
Joves per l'ocupació 05.2014
16/12/2014 12:10

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell posa en marxa la tercera edició del Programa d’experiència professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya, més conegut amb el nom “Joves per l’Ocupació”. Aquest programa està finançat pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat i la Unió Europea mitjançant el Fons Social Europeu i es vehicula a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

La novetat d’enguany és que els joves que vulguin participar en el programa prèviament hauran d’estar inscrits a la Garantia Juvenil, una iniciativa europea que afecta tots els joves entre 16-25 anys que no estiguin estudiant ni treballant, amb l’objectiu de garantir a aquests joves que puguin rebre una oferta d’ocupació, educació contínua o pràctiques. És per aquest motiu que el Consell Comarcal, a través de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i l’Oficina de Treball de l’Alt Urgell, ofereix una sessió informativa de la Garantia Juvenil i Joves per l’Ocupació, dimecres 17 de desembre a les 11h a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, on els joves que compleixin els requisits podran iniciar el procés d’inscripció a la Garantia Juvenil aquell mateix dia.

Aquesta és la quarta vegada que l’Alt Urgell emprèn un programa d’aquestes característiques, ja que l’any 2010 va participar del programa aleshores anomenat “Suma`t”, i posteriorment, entre 2011 i 2014 s’han realitzat dues edicions del Programa Joves per l’Ocupació amb un total de 121 joves formats; pel que fa a la inserció laboral, en total s’han signat 44 contractes; a la fi del programa Suma’t es van renovar un 20% dels contractes i un 39.5% a la fi del primer programa de Joves per l’Ocupació.

Hostaleria i àmbit forestal

Enguany, el Consell Comarcal torna a apostar per un projecte que ha de permetre la millora de l’ocupabilitat dels joves alturgellencs amb més mancances formatives, alhora que els proporcionarà l’oportunitat d’aconseguir una formació professionalitzada vinculada a les empreses del territori que permeti una futura inserció laboral.

Les branques professionalitzadores que es contemplen inicialment són les d’hostaleria i forestal. Aquestes branques són modificables i s’acabaran de perfilar un cop realitzades les entrevistes individualitzades amb els joves interessats en participar del programa.

El programa està obert a persones de 16 a 25 anys, que estiguin desocupades i tinguin una baixa qualificació i/o dèficits formatius a causa dels quals hagin abandonat el sistema educatiu. El programa, que durarà fins a finals de l’any 2015, constarà de 300 hores de formació i s’iniciarà a mitjans de gener, tot i que la selecció de joves es farà en les properes setmanes.

Els joves interessats a participar del programa en poden demanar més informació a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell o al CETAP-Telecentre. També es pot consultar el lloc web de l’Oficina de Treball www.oficinadetreball.cat.

Mostrar formulari de contacte