Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El projecte Arrela't tindrà una segona edició a l'Alt Pirineu i Aran

El projecte Arrela't tindrà una segona edició a l'Alt Pirineu i Aran

Sis projectes emprenedors han recaptat 93.000 euros gràcies a la iniciativa, que vol reactivar el territori. La Diputació de Lleida veu el model extrapolable a d'altres comarques de la demarcació

Participants en el projecte Arrela't al Pirineu (Foto: ACN)
Participants en el projecte Arrela't al Pirineu (Foto: ACN)
03/05/2022 14:35

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest dimarts, a la sala Hug Roger III del Consell Comarcal del Pallars Sobirà a Sort, l’acte de presentació dels resultats obtinguts a través del projecte Arrela’t al Pirineu, fruit del conveni de col·laboració entre el Patronat de Promoció Econòmica i els consells comarcals de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Consell Comarcal de la Cerdanya i la Diputació de Girona. La iniciativa, que pretén fomentar l’emprenedoria per reactivar el territori, ha aconseguit una recaptació de 93.000 euros. Així, als 24.000 euros aportats per part dels diferents organismes públics, cal sumar-ne 69.000 d’aportats per 735 donants mitjançant una plataforma de micromecenatge. És a dir, el finançament privat ha estat superior en quasi el triple del finançament públic.

El president de la Diputació, Joan Talarn, considera que aquest fet demostra que "les apostes pel nostre territori i la seva economia de proximitat són un valor de territori, que ens identifica i ens fan cada dia més forts gràcies a iniciatives innovadores que arrelen entre els nostres veïns”. I ha afegit: "Sabem que per arrelar les persones al territori el primer esforç l’hem de fer les administracions locals, les que millor que ningú coneixem quines són les veritables potencialitats que tenim i quina és la nostra força quan treballem plegats”.

Amb Arrela’t al Pirineu s’ha aconseguit fer realitat la posada en marxa de sis projectes empresarials (un projecte per a cada comarca de l’Alt Pirineu i Aran), que han estat els beneficiaris del procés de finançament col·laboratiu i que contribueixen a posar en pràctica noves fórmules per reactivar el teixit socioeconòmic de l’Alt Pirineu. Les sis iniciatives finançades que segueixen actualment amb la seva activitat són: Alta Ribagorça: Siscarri: Maduixes amb gust de Pirineu; Alt Urgell: Donem vida al bosc; Cerdanya: Espai rural la Trumferia de Cerdanya; Pallars Jussà: Senterada comestible, un jardí d’aliments comunitari; Pallars Sobirà: Boumort Indòmit: recuperació dels camins que són història; Val d’Aran: Ecocentro Bioleta. Consumo responsable y sostenible.

Els responsables del projecte garanteixen una segona edició, que es pot fer a d'altres territoris de la demarcació, i destaquen el paper important que ha tingut el gènere femení en aquesta convocatòria, ja que cinc dels sis projectes han estat liderats per dones. "El resultat reflecteix l’èxit d’un treball conjunt de diferents entitats públiques i privades per tal de portar a terme projectes per a la reactivació socioeconòmica mitjançant l’arrelament de les persones joves a les comarques de muntanya", han indicat.

A més del president de la Diputació de Lleida i dels representats de les entitats implicades, també han assistit a l’acte el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, i el director del Patronat, Ramon Boixadera. Joan Talarn ha aprofitat la seva estada al Pallars Sobirà per visitar els municipis de Sort i Baix Pallars, on ha estat rebut pels respectius alcaldes, Baldo Farré i Anna Sentinella.

Mostrar formulari de contacte