Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Projecte Boscos de Muntanya continua fomentant la conservació del medi forestal al Pirineu

El Projecte Boscos de Muntanya continua fomentant la conservació del medi forestal al Pirineu

Aquest estiu, les estades compten novament amb més de 150 voluntaris que contribueixen al manteniment de l'entorn. L'entitat treballa a Meranges i al Pallars Sobirà en coordinació amb institucions i propietaris

04/08/2015 17:50

El Projecte Boscos de Muntanya està treballant un estiu més per posar el seu gra de sorra en la conservació dels boscos pirinencs i donar-los a conèixer de primera mà. La novena edició d'aquesta iniciativa ofereix camps de treball a Meranges -els quals han finalitzat aquest diumenge passat- i al Pallars Sobirà, on han començat aquest dilluns i continuaran fins al 30 d'agost. Enguany hi participen més de 150 voluntaris.

El projecte és obert a tothom, dels 18 als 88 anys, i no calen coneixements previs de cap mena. La prioritat és promoure la preservació dels boscos i els paisatges de muntanya mitjançant la participació de la ciutadania en tasques diverses de gestió forestal sostenible. 

Les estades són d'una setmana i a Meranges se n'ha fet tres torns. En aquest municipi cerdà, Boscos de Muntanya hi treballa des des de fa 5 anys amb tasques com ara silvicultura, recuperació de pastures i recuperació de regs de muntanya. Així, es dóna suport als pobles alhora que es sensibilitza sobre els serveis ambientals de les muntanyes. Durant els vuit anys anteriors ja hi han participat més de 600 persones de Catalunya, amb activitats durant més de 300 dies a bosc.

El Projecte Boscos de Muntanya és una entitat catalana sense ànim de lucre que forma part de la xarxa Bergwaldprojekt, que porta més de 25 anys acostant les persones als boscos mitjançant el voluntariat a Suïssa, Alemanya, Àustria i Ucraïna. Les tasques es realitzen seguint els criteris dels propietaris municipals i dels gestors forestals; en el cas de Catalunya, enginyers forestals comarcals de la Generalitat i tècnics de Parcs Naturals.

Mostrar formulari de contacte