Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El projecte 'Cuina de bosc del Pallars' potencia l'aprofitament dels recursos silvestres de la zona

El projecte 'Cuina de bosc del Pallars' potencia l'aprofitament dels recursos silvestres de la zona

Un llibret recull 20 productes dels més de 100 que s'han identificat. Es tracta d'una guia pràctica que indica com incorporar aquestes espècies al menjar
Plats elaborats amb plantes silvestres dels boscos del Pallars com unes croquetes d'ortigues. Evarist March, gastrobotànic, mostrant aquestes plantes (Foto: ACN)
25/10/2021 14:02

El projecte "Cuina de bosc del Pallars" vol potenciar l'aprofitament dels recursos silvestres del Pallars amb l'objectiu que els cuiners dels restaurants de la comarca els introdueixin als seus plats. Fruit d'aquesta iniciativa i un treball de recerca gastronòmica centrat en el bosc i, de manera especial, en les plantes silvestres comestibles, s'ha editat un llibret que recull 20 productes dels més de 100 que s'han identificat. Es tracta d'una guia pràctica que proposa com incorporar aquestes espècies a la cuina.

Gràcies al projecte, a les cartes d'alguns restaurants del Pallars ja es pot trobar croquetes d'ortigues o nyoquis de nyàmera. Prèviament, arran de l'inici de l'estudi, s'han dut a terme diferents accions de caràcter formatiu, enfocades al coneixement dels recursos silvestres. Hi han participat Evarist March, gastrobotànic i col·laborador del celler de Can Roca, i la Fundació Alícia, que ha ofert una formació més encarada a l'aplicació dels productes silvestres a la restauració i el desenvolupament de receptes.

"Cuina de bosc del Pallars" s'emmarca dins el programa "Al teu gust", promogut per l'Ajuntament de Tremp, que fa anys que treballa coordinant diferents entitats públiques i privades per divulgar i promocionar els aliments del Pallars, per al públic en general i per als professionals de la restauració.

Treball científic

El projecte "Cuina de Bosc" neix a partir de la premissa que "el bosc forma part del paisatge i la manera de ser dels pallaresos, els identifica i els defineix". A partir d'aquesta idea, la proposta planteja la possibilitat d'incorporar els recursos que el bosc ofereix per a la cuina i fer-ho a partir d'un treball científic que permeti dominar les eines per maridar productes.

Marina Pàmpols, del restaurant Buenos Aires, de Tremp, assegura que la iniciativa "uneix tradició i innovació, i recupera saviesa i coneixements ancestrals amb una mirada moderna i centrada en la cuina".

Mostrar formulari de contacte