Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El projecte d'acompanyament educatiu de la Seu es vol estendre a l'ESO

El projecte d'acompanyament educatiu de la Seu es vol estendre a l'ESO

En el pla per a infants amb risc d'exclusió hi participen aquest curs una setantena d'alumnes de primària. El suport formatiu el fan possible una cinquantena de voluntaris
Projecte d'acompanyament educatiu
19/11/2015 13:10

Una setantena d'alumnes dels diferents centres educatius de la Seu d'Urgell participen des del començament d'aquest mes en la quarta edició del projecte d'acompanyament educatiu. Els escolars porten a terme aquesta activitat a la tarda en els seus respectius centres educatius, just després de la finalització de les classes.

Aquest projecte és possible gràcies a prop d'una cinquantena de persones que de manera voluntària fan de monitors dels infants i que presten el seu temps lliure per esdevenir el referent d'alumnes amb risc d'exclusió social. L'objectiu és reforçar els seus hàbits escolars i que puguin desenvolupar tècniques d'estudi, com també facilitar que s'integrin en el grup i en la col·laboració mútua en la resolució de les tasques escolars.

Les entitats organitzadores volen estendre ara el projecte als alumnes dels tres centres d'ESO de la Seu d'Urgell. Per aquest motiu es busquen nous voluntaris per a aquests grups d'edat. Les persones que s'hi vulguin implicar han de comptar amb una formació específica. Concretament, segons detalla l'Ajuntament, es requereix formació acadèmica superior, experiència en el món de l'educació -ja sigui formal o informal- i aptituds personals per treballar amb adolescents. Les persones que estiguin interessades a participar-hi cal que s'adrecin, abans del 30 de novembre, al Servei d'Ensenyament de l'Ajuntament de la Seu, enviant un correu electrònic a l'adreça evalls@aj-laseu.cat o trucant al telèfon 973 350 010.

El projecte d'acompanyament educatiu s'emmarca dins del Pla Educatiu d'Entorn, impulsat per l'Ajuntament urgellenc, els Serveis Educatius de l'Alt Urgell-Cerdanya del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, juntament amb Càritas d'Urgell i La Seu Solidària. L'objectiu principal és afavorir l'èxit educatiu de tot l'alumnat i alhora vetllar per la igualtat d'oportunitats. El pla treballa en el seguiment del currículum escolar, adquirir hàbits d'organització i d'estudi, planificar el treball escolar i aprofitar totes les oportunitats que ofereix l'entorn per al creixement personal.

Mostrar formulari de contacte