Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El projecte Difference arribarà a totes les escoles del Pallars Jussà el curs 2020-2021

El projecte Difference arribarà a totes les escoles del Pallars Jussà el curs 2020-2021

El pla dóna suport als equips educatius dels centres en l'ensenyament per a alumnes amb diferències d'aprenentatge, com són la dislèxia o TDAH

Presentació del projecte Difference per a les escoles del Pallars Jussà (Foto: ACN)
Presentació del projecte Difference per a les escoles del Pallars Jussà (Foto: ACN)
13/02/2020 12:40

Totes les escoles del Pallars Jussà comptaran el proper curs 2020-2021 amb el projecte Difference, de la Fundació Ricardo Fisas Natura Bissé. Es tracta d'una iniciativa que dóna suport als equips educatius en l'ensenyament d'alumnes amb diferències d'aprenentatge com poden ser la dislèxia, TDAH, altes capacitats i trastorns en la conducta. La implementació a la comarca s'iniciarà amb els alumnes de primer i segon de primària.

El projecte tindrà un any de durada i comptarà amb tres fases. A l'inici del curs, durant dos dies, es farà una formació al claustre de professors sobre les diferències d'aprenentatge. Posteriorment es crearà un equip per assessorar i donar eines als professors de com treballar dins de l'aula amb els nens que mostren diferències d'aprenentatge. Un especialista de Projecte Difference anirà a l'escola un dia per setmana durant dues hores.

Els professionals comptaran amb eines de suport com una metodologia d'avaluació continua del nen i un aplicatiu propi del programa Difference. El programa Difference és present actualment en 17 escoles d'infantil i primària de tot Catalunya i ha format 486 professors i directors, amb un impacte sobre 6.675 alumnes. A la demarcació de Lleida, l'Institut Escola Torre Queralt és l'única que en forma part aquest curs.

Mostrar formulari de contacte