Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El projecte d'una xocolateria-teteria, guanyador del I Concurs d'Emprenedors de l'Alt Urgell

El projecte d'una xocolateria-teteria, guanyador del I Concurs d'Emprenedors de l'Alt Urgell

El certamen ha comptat amb la participació d'alumnes del col.legi La Salle L'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell vol incentivar els joves a triar el món empresarial com a sortida professional
Concurs Emprenedors 2010
14/06/2010 10:57

L'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell (AEAU), en col.laboració amb el col.legi La Salle, ha lliurat aquest dijous els premis del I Concurs d'Emprenedors de l'Alt Urgell. El treball guanyador ha estat 'El Racó de la Lluna S.L.', que proposa una xocolateria – teteria de dues plantes amb dos ambients diferents.

El jurat ha valorat la bona presentació, la feina feta i la viabilitat del negoci a la comarca. L’AEAU apadrinarà ara el projecte amb acompanyament i assessorament, en el cas que els autors el vulguin tirar endavant. De moment, cada membre integrant del grup (Angela Zuluaga, Karima Akaou, Marta Sixto i Paulo Barros) ha guanyat un ordinador portàtil. A més a més, tots els participants han rebut un certificat de participació i un lot de llibres pirinencs, gentilesa de l’IDAPA, representat pel seu director, Arcadi Castilló.

A l'acte també hi va assistir el president de l'AEAU, Jordi Grau; el director del centre concertat La Salle, el germà Francesc Ferré; l'alcalde de la Seu, Albert Batalla; i el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro.

Al concurs s'hi varen presentar cinc projectes empresarials dels alumnes de segon curs del cicle fomratiu de grau superior d'Administració i Finances de la Salle. Cristian Aparicio i Pep Marqués van proposar "John Deere Iberica, S.A", una empresa de compra-venda de tractors i maquinària de la marca JohnDeere, complementada amb un taller de reparacions. Un altre projecte va ser "Sweet Cat, SCCL", de Laia Bigordà, Jana Augé i Tània Rubia, una iniciativa empresarial que preveu una guarderia de gats i perruqueria canina i felina, amb un servei de transport d’animals.

Els projectes participants també van ser Urgeland, S.L., de Carmen Bugarin i Sònia Alaez, una empresa dedicada a l’oferta de serveis turístics per a una clientela selecta; i "El gimnàs", de Faris Stitou i Nitin Babani, que plantegen la creació d’un gimnàs amb diverses instal.lacions: sauna, jacuzzi, piscina, sala de musculació, fitness, aeròbic, entre d'altres.

El Concurs Emprenedors 2011 de l'Alt Urgell comptarà també l'any que ve amb la participació de l'Institut Joan Brudieu i l'Escola de Capacitació Agrària del Pirineu.

L'organització del I Concurs d'Emprenedors, tot i que és habitual al territori català, és pionera al Pirineu. Des de l’AEAU, Jordi Grau, manifesta que  l'entitat té "un afany molt especial per incentivar els joves a ser emprenedors i lluitar per les seves idees i somnis professionals". Aquesta iniciativa es planteja com "un pas més" per motivar els joves de l'Alt Urgell i oferir-los una visió del seu entorn laboral, "contemplant l’autoocupació com una alternativa professional".

La finalitat del I Concurs d'Emprenedors de l'Alt Urgell era que els participants desenvolupessin idees de negoci originals, innovadores, però sobretot, "viables i amb la seva seu social a l’Alt Urgell".

Mostrar formulari de contacte