Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC porta a la Diputació la petició de millores a la C-14 a Tres Ponts

El PSC porta a la Diputació la petició de millores a la C-14 a Tres Ponts

El grup socialista presenta una moció perquè aquesta demanda tingui una partida als nous pressupostos de la Generalitat El text subratlla la necessitat urgent de garantir la seguretat al pas pel congost
C-14 - Accident a Tres Ponts (Foto: Bombers d'Organyà)
22/12/2014 11:51

La petició de millores a la C-14 a Tres Ponts també arriba a la Diputació de Lleida. El ple de l'ens provincial debatrà aquest dimarts una moció presentada pel grup del PSC en què es proposa “instar el govern de la Generalitat a prioritzar la construcció del túnel de la carretera C-14 a l’alçada de Tres Ponts, entre Organyà i Montant de Tost”.

El text reclama que “es reservi una partida pressupostària al projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per 2015 i que s’instal·lin immediatament xarxes protectores i altres mecanismes de protecció que evitin la caiguda de roques en aquest tram de la via”.

El portaveu del PSC a Diputació, Miquel Aguilà, ha posat de relleu que “la construcció del túnel seria una solució definitiva a la perillositat a la carretera C-14, on es dóna una constant caiguda de rocs i pedres, en un tram en el que la circulació de vehicles és força alta i amb una alta perillositat i risc d’accidents”. De fet, ha recordat Aguilà, “aquesta actuació és ja una reivindicació de fa anys dels veïns de l’Alt Urgell, al 2009 es van recollir unes 400 signatures que es van presentar al Departament de Política Territorial". L'any 2010, la conselleria es va comprometre a col·locar xarxes en alguns trams del congost i prioritzar la construcció del túnel. 

Aquesta moció se suma a les que ja han debatut, i aprovat, l'Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell perquè es millori la C-14 a la part central de la comarca.

Moció contra l'aplicació del cànon de l'aigua als ramaders

D’altra banda, el grup del PSC a la Diputació ha registrat també una segona moció “en rebuig a l’aplicació del cànon de l’aigua a les explotacions ramaderes”. Miquel Aguilà ha recordat que “ja fa un any, que el ple de la Diputació de Lleida va aprovar una moció conjunta sobre aquesta qüestió, en la que manifestava el suport al document signat per les associacions agràries i ramaderes contrari a l’aplicació d’aquest cànon”. Segons Aguilà, "es tracta d’una taxa que no se’ls hauria d’aplicar atès que l’ACA no els presta cap servei”.

Mostrar formulari de contacte