Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC presenta 85 esmenes als Pressupostos referents a la demarcació de Lleida

El PSC presenta 85 esmenes als Pressupostos referents a la demarcació de Lleida

Òscar Ordeig posa l'accent en la reducció d'inversió dels darrers sis anys al territori i destaca les retallades a l'agricultura

Òscar Ordeig, al Parlament
Òscar Ordeig, al Parlament
22/12/2016 11:46

El PSC ha registrat 85 esmenes referents a Lleida, l'Alt Pirineu i Aran en relació al projecte de Pressupostos de la Generalitat 2017 que preveu aprovar el Parlament. El diputat socialista per la demarcació, Òscar Ordeig, es mostra en contra de la proposta i creu que aquesta àrea serà la menys beneficiada pels comptes. 

Ordeig qualifica els pressupostos com "atrapats per la CUP i pel procés que no sabem on ens porta", i creu que la previsió presentada "aboca sense remei a la destrucció de drets i de la cohesió social i territorial”. Malgrat que la inversió territorialitzada per a l'Alt Pirineu i Aran es preveu que augmenti un 17%, el parlamentari es remet a les dades dels darrers 6 anys, quan "hi ha hagut una davallada de les inversions del 86% pel que fa a Ponent, i del 73% al Pirineu i l’Aran", i posa l'accent en la reducció d'un 6% per a aquest any vinent a la plana de Lleida.

El diputat socialista, en les esmenes, denuncia el fet "que acords de govern siguin ara esborrats dels comptes”. Entre aquests acords, Ordeig ha recordat resolucions “com ara la implantació i l’emplaçament dels estudis de veterinària a la Universitat de Lleida, la construcció de l’institut de Cappont de Lleida, la finalització de les obres de l’escola de Mont-Roig de Balaguer o l’inici de els obres de l’escola de Pinyana de Lleida, entre altres”. També considera que que "el pressupost oblida la construcció del túnel de Tresponts", malgrat que la Generalitat assegura que la partida de 3.500 euros s'incrementarà quan comencin les obres, previstes a partir de la segona meitat del 2017.

Pel que fa a les esmenes d’àmbit sectorial, Ordeig ha reiterat l'opinió que “el pressupost de la Generalitat és una clatellada al sector agrari i al món rural" i que "cal recuperar la retallada del 40% del pressupost del Departament d’Agricultura i aturar l’augment desmesurat de taxes i impostos al món agrari, com és l’injust cànon de l’aigua”. Entre les esmenes presentades es recullen demandes com “la posada en funcionament definitiva del Segarra-Garrigues amb millors condicions pels regants, recursos suficients per garantir el sistema d’assegurances agràries; crear una línia de crèdit sense interessos per finançar la compra de xarxes antipedra; el pagament de les subvencions pendents de pagar a agricultors, ramaders i organitzacions agràries; preveure recursos pel correcte tractament i gestió de purins o el pagament del 48% dels diners pendents de les Indemnitzacions Compensatòries de Muntanya del 2014”.

Mostrar formulari de contacte