Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC presenta esmenes als Pressupostos de la Generalitat per al Pirineu

El PSC presenta esmenes als Pressupostos de la Generalitat per al Pirineu

Òscar Ordeig exposarà assumptes pendents com ara la seguretat a la C-14 i les ajudes per les riuades a l'Aran El diputat socialista també demanarà que s'aturi el trasllat de serveis del Govern i que es potenciï la marca Pirineus

Oscar Ordeig, al Parlament
Oscar Ordeig, al Parlament
12/12/2014 16:05

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha anunciat la presentació d’esmenes als Pressupostos de la Generalitat per 2015 pel que fa a les inversions al territori.

Les esmenes denuncien, entre d'altres punts, que "resten encara pendents les ajudes per les riuades que va patir l’Aran, les mesures per garantir la seguretat a la C-14, escoles com la d’Almenar, garantir finançament suficient per ofertar habitatge públic a Lleida o bé la finalització de plans de barris també a Lleida i a Balaguer, entre altres”.

També es demanarà aturar les deslocalitzacions de delegacions i oficines de la Generalitat en zones rurals, instar l'Estat a destinar un 5% de la PAC a zones de muntanya, potenciar la marca Pirineus, donar suport a la candidatura olímpica Barcelona-Pirineu 2026, augmentar la promoció dels parcs naturals i recuperar el transport escolar gratuït per a tots els alumnes de nuclis agregats.

Pel que fa concretament a la C-14, el PSC sol.licitarà que es concreti el compromís de CiU. És a dir, que al llarg de l'any vinent ja estiguin enllestides les mesures de seguretat per evitar despreniments, a més de dur-se a terme accions clares per construir el túnel de Tres Ponts.

Esmenes en l'àmbit de l'agricultura

El diputat socialista ha avançat que s'afegirà esmenes específiques al pressupost del Departament d’Agricultura, ja que considera que "consolida la davallada dels darrers anys, que ha estat del 40%; una situació davant la qual, a més, cal denunciar com el Govern suma impostos al territori, com el cànon d’aigua als ramaders”.

Òscar Ordeig considera que mentre la demarcació de Lleida és la que "pateix el major dèficit d’infraestructures, equipaments i serveis", és el lloc "on la Generalitat menys hi inverteix”. En aquest sentit, ha apuntat que les esmenes "en alguns casos es repeteixen d’anys anteriors, atès que el Govern acumula cinc anys de retallades i greuges”. El diputat socialista opina que "amb aquests pressupostos, Barcelona actua envers el territori de Lleida igual que Madrid ho fa amb Catalunya" i que tant el govern espanyol com el català "s’apropen l’hora de perjudicar a qui més malament ho passa”.

Alhora, des del PSC afirmen que "no serveix l’excusa que la caixa és buida" ja que "mentre el Govern incrementa la inversió a tot Catalunya una mitjana del 12%, sentencia i castiga les comarques del Pirineu amb una retallada d’un 37%".

Mostrar formulari de contacte