Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC presenta la candidatura completa amb què concorrerà a les eleccions del 27-S a Lleida

El PSC presenta la candidatura completa amb què concorrerà a les eleccions del 27-S a Lleida

El partit destaca que es tracta d'una llista "renovada, jove, paritària i amb persones de tot el territori". El cap de la candidatura, Òscar Ordeig, defensa la necessitat d'un canvi a Catalunya que deixi enrere els greuges a la demarcació
19/08/2015 17:50

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de les comarques de Lleida, el Pirineu i l'Aran, ha presentat aquest dimecres al matí als jutjats de Lleida la candidatura amb què la formació concorrerà a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27-S a la circumscripció de Lleida. Des del partit s'assenyala que es tracta d'una llista "renovada" - amb el 70% dels seus membres nous-, a més de "jove, paritària i amb persones de tot el territori".

El cap de la candidatura, Òscar Ordeig, ha destacat que la candidatura es presenta "amb ganes d'impulsar un canvi a Catalunya que deixi enrere els greuges dels darrers anys a les nostres comarques i faci possible una alternativa progressista al capdavant de la Generalitat".  Ordeig ha remarcat que els governs de Mas "han marginat" les comarques lleidatanes i ha recordat que "la pitjor retallada" del pressupost de la Generalitat per al 2015 se la va endur Lleida "amb un 60% de descens" i que el pressupost d'Agricultura "ha disminuït un 40% en 4 anys".

El candidat socialista també qüestiona el fet que "la política de recentralització de serveis públics agreuja les dificultats de les comarques rurals i de muntanya i accelera el seu empobriment i despoblació". Per Ordeig, "hi hagut incompliments amb els ajuntaments, amb deutes milionaris i falta de suport per poder garantir els serveis municipals essencials".

El candidat del PSC considera que els ciutadans de Lleida, el Pirineu i l'Aran "són els que més necessiten un canvi al capdavant del Govern, en què Mas no sigui el president i amb una alternativa progressista que obri una nova etapa a Catalunya".

Candidatura i propostes

La Candidatura del PSC de Lleida, Pirineu i Aran, està encapçalada per Òscar Ordeig, després del procés participatiu entre tots els militants que va celebrar el partit el 23 de juliol passat, amb urnes distribuïdes arreu del territori. També la integraran Rosa Ball (Segrià), Ricard Pons (Segrià), Maria Vergés (Aran), Kléber Esteve (Segrià), Rosa Mª Caselles (Segrià), Cristian Botija (JSC), Carmen Rivera (Alta Ribagorça), Josep Mª Semino (P. Sobirà), Noelia Soto (Urgell), Josep Mª Dalmau (P. Jussà), Rosi Maqueda (Pla d’Urgell), Carles Garcia (Noguera), Pepita Peiró (Garrigues), Àngel Ros (Segrià), Dante Pérez (Segrià), Lorena González (JSC), José Luis Palacios (Segrià), Maria José Alcalá (Segrià), José Manuel Alés (Segrià), Miriam Balart (Segarra) i José Solís (Segrià).

Entre les prioritats i propostes del PSC hi ha ajudar a la reactivació econòmica i a la creació d’ocupació; garantir la cohesió social i el manteniment dels serveis públics bàsics; impulsar la regeneració democràtica i la transparència, i pactar un nou acord entre Catalunya i Espanya, amb el reconeixement de Catalunya com una Nació i amb un pacte fiscal.

Mostrar formulari de contacte