Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC, en contra del pressupost del Departament d'Agricultura per al 2020

El PSC, en contra del pressupost del Departament d'Agricultura per al 2020

El diputat socialista per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, qualifica els comptes com "els pitjors per a l'agricultura i la ramaderia del país dels darrers anys"
Òscar Ordeig a la Comissió d'Agricultura (Foto: PSC)
05/02/2020 17:50

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha qualificat el pressupost del DARP del 2020 com "el pitjor per a l'agricultura i la ramaderia del país dels darrers anys", després que s'hagi treballat amb comptes prorrogats des del 2017.

En la compareixença d'aquest dimarts de la consellera d’Agricultura per explicar el document pressupostari, Ordeig ha anunciat que el grup parlamentari socialista presentarà una esmena a la totalitat d’un pressupost "que agreuja encara més la crisi del sector". Així mateix, ha anunciat esmenes a l’articulat "per tal de modificar les principals urgències que cal abordar".

El diputat socialista critica que el pressupost només augmenta 36 milions respecte al 2017 i suposa només l’1 per cent del total, "demostrant així la importància que li dóna aquest Govern a l’agricultura”. Ordeig remarca: “Ens trobem molt lluny dels 500 milions del 2010, consolidant la retallada del 40 per cent al total del Departament, el 80 per cent per a regadius i camins, el 25 per cent per al Centre Tecnològic Forestal, així com l'eliminació de la Fundació del Món Rural”. Ordeig lamenta que això passa "mentre augmenten els impostos al sector, com el cànon de l’aigua a les granges”.

Per tot plegat, Òscar Ordeig afirma que es tracta "d'un mal pressupost per a l’agricultura i per al món rural, sense partides per lluitar contra la despoblació. ni inversions d’altres departaments que ajudin a la competitivitat del sector i del territori”.

Crida a un gran pacte

Ordeig fa una crida a “un gran pacte o acord nacional per a l’Agricultura i el Món Rural, que hauria de liderar la conselleria i que instés a altres administracions a dur a terme accions com la revisió de la Llei de la Cadena Alimentària o una millora de la futura PAC o dels mecanismes de retirada” Així mateix, el diputat urgellenc assenyala que “la Generalitat s’ha de comprometre a destinar més diners al sector, reduir taxes i impostos, desencallar les ajudes per inundacions i riuades, millorar l’Observatori de Preus Agraris, promocionar el consum de proximitat i la producció de qualitat i garantir el relleu generacional, la igualtat i la formació”.

Mostrar formulari de contacte