Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés acusa el Consell Comarcal de "mala gestió" en telecomunicacions

El PSC-Progrés acusa el Consell Comarcal de "mala gestió" en telecomunicacions

El grup socialista considera que els tres milions d'euros rebuts els darrers anys no han servit per millorar la cobertura de telefonia fixa, mòbil i internet

Grup del PSC-Progrés al Consell
Grup del PSC-Progrés al Consell
26/09/2008 17:19

El grup del PSC-Progrés al Consell Comarcal de l’Alt Urgell critica la "manca de planificació i de gestió" de les subvencions per a la millora de les infraestructures tecnològiques de la comarca "després de la gran quantitat de diners rebuts per part de la Generalitat, l’Estat i la Unió Europea".

L'oposició recorda que, entre els anys 2002 i 2007, s’han rebut prop de 3 milions d’euros de diferents institucions amb l’objectiu de millorar les deficiències en la cobertura de la telefonia mòbil, telefonia fixa, internet i televisió de la comarca. Aquests diners han vingut del programa Territoris Digitals -del Ministeri espanyol d’Indústria- i dels fons europeus FEDER. Per Progrés, "després d’aquesta inversió milionària, la nostra comarca està a la cua de Catalunya en la cobertura d’internet, segons fons de l’Institut d’estadística de Catalunya".

El grup socialista puntualitza que "les deficiències en les infraestructures tecnològiques no són un problema d’alguns pocs nuclis sinó que afecta de forma generalitzada a molts pobles que no estan a prop de la capital de la comarca, amb incidències i problemes constants". Des del mateix grup es lamenta que el pressupost per a l’exercici 2008 del Consell no contempla cap partida per a solucionar els problemes de cobertura de telefonia fixa, mòbil, d’internet i de televisió.

Segons el portaveu del PSC-Progrés al Consell, Òscar Ordeig, “després de sis anys, les promeses continuen i els resultats no arriben; els alcaldes i els veïns ja no poden esperar més temps per tenir cobertura de telèfon i internet”. Ordeig opina que el president comarcal, Jesús Fierro, "hauria de donar explicacions de per què després de tant de temps i tants diners estem com abans”.

Mostrar formulari de contacte