Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés acusa l'Ajuntament de Coll de Nargó de manca de transparència

El PSC-Progrés acusa l'Ajuntament de Coll de Nargó de manca de transparència

Segons l'oposició, l'equip de govern no els facilita informació sobre assumptes municipals També denuncien que no han rebut resposta a les més de 30 sol.licituds presentades
Coll de Nargó
05/11/2008 16:12

El grup de PSC-Progrés a l’Ajuntament de Coll de Nargó denuncia la manca de transparència i d’informació que rep per part de l’alcalde del municipi. Segons el comunicat emès per l'oposició, "durant l’any i mig de govern de CiU i ERC no s’ha donat curs a cap de les més de 30 sol•licituds d’informació que s’han entrat per registre sobre el funcionament de diferents aspectes de l’Ajuntament".

Progrés recorda que la Llei municipal i de règim local de Catalunya estableix que els regidors han de tenir accés a tota la informació i destaca que “tots els membres de les corporacions locals tenen dret a obtenir de l’alcalde tots els antecedents, les dades o les informacions que són en poder dels serveis de la corporació i són necessaris per al desenvolupament de llur funció”.

L’oposició afirma que l’alcalde no els informa dels projectes, estudis, convocatòries, o activitats que elabora la institució tenint una actitud clarament partidista i excloent. Segons la portaveu del PSC-Progrés, Pilar Aubet, “aquesta manca de transparència de l’alcalde dificulta que puguem desenvolupar la nostra tasca de regidor correctament i poder fer aportacions pel municipi”. Aubet conclou que “l’alcalde i el seu equip de govern prenen la major part de les decisions unilateralment i, algunes d’elles, sense seguir la normativa de Règim Local establerta per a la seva aprovació”.

D'altra banda, el grup socialista lamenta que per primera vegada, l’Ajuntament de Coll de Nargó tanca l’exercici 2007 amb pèrdues sobre les previsions inicials. Aquesta liquidació del pressupost es va aprovar durant el plenari extraordinari del passat mes d’octubre i, pel PSC, "suposarà un problema l’equilibri de les finances municipals".

Mostrar formulari de contacte