Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés acusa l'Ajuntament de 'manipular' les dades dels ajuts anticrisi

El PSC-Progrés acusa l'Ajuntament de 'manipular' les dades dels ajuts anticrisi

L'oposició sosté que només s’han donat 28.000 € més que l'any 2008 en concepte d’ajudes Mas no considera "extraordinaris" la resta de diners gastats perquè són "de partides de cada any"
Ajuntament de la Seu d'Urgell
11/02/2010 12:23

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu ha acusat en un comunicat l’alcalde, Albert Batalla, de "manipular i tergiversar interessadament les dades de la bossa d’ajudes anticrisi pel 2009". Segons el grup socialista, el balanç "amaga que només s’han aportat 28.000 € extraordinaris dels 175.000 € anunciats en un principi".

Progrés assegura que "s’han de deixat de gastar més de 60.000 € de la bossa anticrisi per la incapacitat d’aprovar unes bases ajustades a les necessitats de les persones que més ho necessiten". L'oposició creu que "s’ha prioritzat la burocràcia per sobre de la sensibilitat amb les persones que necessitaven aquesta ajuda". Així, afirmen que "durant el 2009 s’han denegat més de 70 sol•licituds on demanaven, entre d’altres, ajudes pel menjador, un calefactor o llibres"

Des del mateix grup municipal es va demanar un certificat de la intervenció municipal de l’Ajuntament per tal de conèixer les dades de la partida pressupostària que contenia la bossa d’ajudes anticrisi. Fonts del grup municipal denuncien que “quan l’alcalde va veure les dades del certificat d’intervenció, el dia abans de lliurar-nos-el, es va afanyar a dir que el programa havia estat un èxit, faltant flagrantment a la veritat”.

Progrés també recorda que, en el moment d’aprovar el pressupost 2009, ja es va denunciar que "la major part dels diners de la bossa anticrisi ja existien als anys anteriors i únicament s’ajuntaven tots en una sola partida sense aportar recursos extraordinaris". El grup socialista conclou que el pla és "una maniobra de propaganda".

Segons el portaveu del grup municipal del PSC-Progrés, Jordi Mas, “estem acostumats a veure grans titulars sense resoldre realment les necessitats de la gent i, en aquesta ocasió a més s’ha tingut falta de sensibilitat per la situació de moltes famílies de la Seu”

Mas també comenta que “primer van dir que es creava una partida de 175.000 €, després diuen que ha estat de 100.000 € i, finalment, només s’han donat 28.000 € extres”.

Mostrar formulari de contacte