Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés acusa l'equip de govern de 'mala planificació educativa'

El PSC-Progrés acusa l'equip de govern de 'mala planificació educativa'

El grup socialista de la Seu critica que totes les línies educatives tindran mòduls prefabricats Mas denuncia la lentitud dels tràmits de cessió de terrenys per a nous equipaments
Institut - Mòduls prefabricats
15/09/2008 13:57

El grup del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu ha acusat l’equip de govern de “mala planificació en matèria educativa i urbanística” coincidint amb l’inici del curs escolar. El principal grup de l’oposició justifica la crítica perquè totes les línies educatives tindran mòduls prefabricats.

El portaveu socialista, Jordi Mas Ortega, recorda que això passa “malgrat que portem més de tres anys insistint en la urgència de la construcció de nous centres educatius, a través de diverses propostes de plenari”. Per Mas, era important “treballar per poder donar resposta a l’augment demogràfic i de la immigració a la Seu”.

Pel que fa a la construcció de la nova llar d’infants, el grup del PSC assenyala que l’Ajuntament va trigar tres anys a presentar-se a les convocatòries de subvencions de la Generalitat, “fet que ha provocat que a dia d’avui encara no estigui acabat aquest nou equipament”.

En relació amb el nou centre de primària, Mas manifesta que tot i que el departament d’Educació de la Generalitat va adreçar un escrit a l’Ajuntament de La Seu, el juliol de 2005, sol•licitant la cessió d’uns terrenys d’entre 7.000 i 8.000 m2 de superfície per a la construcció d’un CEIP de dues línies, el tràmit s’ha fet amb tres anys de retard. Segons qüestiona Mas, “la lentitud del procés comportarà que el departament no pugui construir el nou centre fins d’aquí a uns dos o tres anys”. “Aquesta situació ha fet que el nou centre hagi de començar, provisionalment, en un mòdul prefabricat en un altre indret”, ha subratllat.

Per últim, Progrés apunta al fet que amb relació a l’Institut, el departament també va adreçar un altre escrit, el juliol de 2005, sol•licitant la cessió d’un terreny d’uns 8.000 m2 per a la construcció d’un IES de 3 línies d’ESO i 2 de batxillerat. El grup socialista remarca que “en aquest cas, la situació de massificació també és força crítica ja que l’equip de govern encara no ha cedit el terreny al Departament d’Educació de la Generalitat per tal que pugui iniciar els tràmits per a les obres”.

Mas afirma que “tenir unes infraestructures educatives dignes és imprescindible per poder garantir una educació pública de qualitat”.

Mostrar formulari de contacte