Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés carrega contra la no obertura de la llar d'infants del Pla

El PSC-Progrés carrega contra la no obertura de la llar d'infants del Pla

L'oposició acusa l'alcalde d'"incompetència" per no haver previst els tràmits ni els costos de la posada en funcionament Moltes famílies no hi podran portar els nens tot i que les obres ja s'han acabat
Progrés Ribera d'Urgellet
24/09/2008 12:05

El grup del PSC-Progrés a l’Ajuntament de Ribera d’Urgellet ha acusat l'equip de govern de "deixadesa, falta de planificació i incompliment" el fet que la nova llar d’infants del Pla de Sant Tirs no obri les portes tot i haver acabat les obres.

L'oposició considera l'alcalde, Antoni Capdevila, com l'únic responsable del fet que s'hagi arribat a aquesta situació amb l'inici del curs. En canvi, Capdevila culpa el govern de la Generalitat dels problemes que hi ha hagut en els tràmits, i que són els que han impedit l'obertura. Sobre aquest punt, el PSC recorda que la propietat i la gestió de la llar d’infants és competència municipal.

El portaveu socialista, Francesc Isern, destaca que "existeix una reglamentació que regula el funcionament de les llars d’infants el qual estipula el personal que hi ha d’haver, la seva titulació, i com s’ha de contractar". Per Progrés, "en aquest cas calia fer un concurs públic per a contractar el personal el qual no s’ha fet".

L'oposició creu que també hi ha hagut una "manca de planificació preocupant al no contemplar els recursos econòmics necessaris per a l’obertura i el funcionament de la llar d’infants". El PSC recorda que la Generalitat té línies de subvencions per als ajuntaments per a finançar el funcionament de les llars d’infants.

Finalment, en el comunicat es lamenta que fins una setmana després del començament del curs escolar l’alcalde no ha convocat els pares que es van preinscriure a la llar d’infants del Pla per donar-los la notícia. Un fet que, per Progrés, "denota la falta de previsió i de sensibilitat de la majoria amb unes famílies que havien confiat en la paraula de l’alcalde i confiaven en que estaria operativa aquest setembre".

Francesc Isern assegura que “la solució que proposa l’alcalde és que de moment els pares contractin ells mateixos la persona que es responsabilitzi de la guarderia". Una solució que veu "indignant i inviable”.

Mostrar formulari de contacte