Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés de la Seu presenta un decàleg de mesures per fer front a la crisi econòmica

El PSC-Progrés de la Seu presenta un decàleg de mesures per fer front a la crisi econòmica

Mas proposa que l’Ajuntament “doni exemple d’austeritat i de contenció en la despesa” La moció es debatrà dilluns durant el plenari municipal
Roda de Premsa de PSC-PROGRÉS
04/09/2008 14:04

El grup del PSC-Progrés presentarà en el plenari municipal del pròxim dilluns, dia 8 de setembre, una moció que insta l’equip de govern a aplicar un seguit de mesures pal.liatives a la crisi econòmica. El principal grup a l’oposició considera que cal que l’Ajuntament urgellenc es plantegi reduir els efectes negatius de la recessió, “que ha suposat una pèrdua del poder adquisitiu de les famílies i una reducció de la capacitat financera del consistori”.

Entre les propostes que es posaran a debat hi ha la congelació de l’augment d’impostos, taxes i preus públics municipals durant l’any que ve, a més de l’estancament de les retribucions, compensacions i salaris dels regidors del consistori. Una altra de les mesures econòmiques que planteja el grup socialista és la de flexibilitzar les condicions de pagament dels contribuents en impostos com el de béns immobles, que es podria fraccionar en tres terminis en lloc dels dos actuals. El llistat de recomanacions també aposta per reduir un 25% l’impost de construccions, passant del 4% vigent al 3%, i per suspendre dietes i compensacions públiques que no siguin imprescindibles. En aquest sentit, s’inclou la decisió de reduir les despeses de publicitat, propaganda i protocol, com a mínim, un vint-i-cinc per cent.

En un altre ordre de coses, el principal grup de l’oposició aconsella replantejar projectes i inversions a la Seu, com són les obres al Centre Cívic o la plaça del Camp del Codina. Alhora, insta l’equip de govern a augmentar les partides d’ajuts socials i beques i a dotar de més i millors recursos la borsa de treball de l’Ajuntament. Per últim, el decàleg vol donar solucions a la crisi del sector turístic i del comerç amb l’elaboració d’un nou Pla Estratègic.

El portaveu del PSC-Progrés, Jordi Mas Ortega, afirma que “cal fer front a la recessió econòmica que afecta d’una manera important els ciutadans del nostre país, i, per tant, també als urgellencs i urgellenques”. En opinió de Mas, “les diferents administracions públiques ja han presentat mesures correctores i és ara el torn de l’Ajuntament, que encara no ho ha fet”. Progrés es mostra crític: “Esperàvem que després d’un anunci ara fa tres mesos sobre l’aplicació de propostes econòmiques a la ciutat ja s’hauria materialitzat alguna acció, però veiem que passen els dies i l’equip de govern encara no ha aprovat res”.

Mas subratlla que tot i que el decàleg de propostes és molt ampli, s'insisteix molt "en la necessitat que l’Ajuntament, com a primera institució de la ciutat, doni exemple d’austeritat i de contenció en la despesa”.

Mostrar formulari de contacte