Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés de la Seu votarà en contra de la creació d'una plaça de confiança política

El PSC-Progrés de la Seu votarà en contra de la creació d'una plaça de confiança política

El grup socialista assegura que "en 30 anys de democràcia no s'havia fet mai un nomenament 'a dit'" L'oposició considera que aquest nou lloc de treball augmentarà encara més la despesa total de personal

PSC-Progrés - Roda de premsa
PSC-Progrés - Roda de premsa
07/09/2009 10:19

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha anunciat en nota de premsa que votarà durant el plenari d'aquest dilluns en contra de la creació d’una nova plaça de confiança política i del nomenament posterior. El principal grup de l'oposició considera aquest nou lloc de treball "partidista i totalment fora de lloc en temps de crisi".

Progrés destaca que "per primera vegada durant els 30 anys de democràcia es farà una contractació de personal de manera directa i sense fer un concurs". El grup afegeix que, a més, aquesta plaça de confiança política, que s’encarregarà de controlar el personal, "no respon a necessitats tècniques i esdevindrà una eina de control polític pels treballadors de l’Ajuntament".

Progrés recorda que aquesta mesura s'emmarca en un moment en què mai hi havia hagut tants regidors alliberats a l’Ajuntament, fet que que ja va originar una forta polèmica amb CIU i ERC sobre la seva conveniència. "Des d'ara s’obre la porta a la contractació de personal polític, sense resoldre els problemes reals de l’organització municipal", remarquen des de l'oposició.

"Aquesta decisió ha estat totalment unilateral i sense establir cap mena de diàleg ni comunicació amb els diferents grups municipals del consistori", lamenten. I ressalten que, tot plegat, "indica novament el poc interès de l’alcalde Batalla per consensuar les decisions amb la resta regidors de la oposició".

Des de Progrés, també es veu amb preocupació "la manca de transparència i d’informació en l’elaboració de l’estudi de llocs de treball de l’Ajuntament", que va finalitzar durant el mes d’agost i del qual no s’ha pogut obtenir les conclusions sol•licitades en reiterades ocasions pels diferents grups.

Segons el portaveu del grup del PSC-Progrés, Jordi Mas, “l’Ajuntament no pot augmentar més la despesa de personal, amb el 53% actual, i menys amb càrrecs polítics innecessaris i inoportuns”. Mas segueix afirmant que “en temps de crisi cal gestionar amb austeritat i rigor”.

Mostrar formulari de contacte