Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés demana que la nova llar d'infants accepti els infants sense plaça

El PSC-Progrés demana que la nova llar d'infants accepti els infants sense plaça

El grup socialista també proposa reduir als 4 mesos l'edat d'ingrés dels nens, fent-la coincidir amb la baixa de maternitat Les mesures han de permetre la conciliació entre la vida familiar i laboral
Nova guarderia
29/10/2008 12:24

El grup del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu ha presentat una proposta al ple municipal del pròxim dillluns, dia 3 de novembre, per atendre les famílies dels nens i nenes que es van quedar sense plaça de llar d’infants durant el període d’inscripcions. La iniciativa instarà també a l’equip de govern a ampliar les places de guarderia aprofitant que les obres del nou equipament, situat al carrer St. Ermengol, estan a punt de finalitzar.

Segons manifesta el portaveu del grup de Progrés, Jordi Mas Ortega, “amb la nova llar d’infants s’ha de preveure l’acceptació dels nens i nenes exclosos durant el procés de matriculació, així com adaptar l’edat mínima dels nens fins als 4 mesos, per tal que coincideixi amb el permís de maternitat”.

Progrés recorda que després del període d’inscripcions de les diferents llars d’infants de la ciutat, durant el mes de setembre, una vintena de nens i nenes es van quedar sense plaça. Aquest fet, segons el principal grup de l’oposició, “agreuja la situació dels pares i mares de La Seu que tenen fills de 0 a 3 anys i que difícilment poden conciliar la vida familiar i laboral”. En nota de premsa s’afegeix que la llista encara s’ha vist incrementada per les famílies que han formalitzat la inscripció una vegada iniciat el curs escolar o bé per aquelles que no complien amb els requisits mínims fixats per les bases municipals.

D’altra banda, Progrés proposa en la seva moció “que es facin totes previsions oportunes de professorat i de material des de l’equip de govern de l’Ajuntament per tal que els nens puguin iniciar el curs tan bon punt acabin les obres”. La finalització dels treballs es preveu per a principis de novembre.

El portaveu del grup del PSC-Progrés, Jordi Mas, considera que “si es planifica tot correctament no hi haurà cap problema per donar cabuda a les famílies que actualment no tenen plaça”. I remarca: “A més, és del tot imprescindible reduir l’edat mínima d’accés dels 6 als 4 mesos per a poder conciliar millor la vida laboral i personal”.

Mas puntualitza que “cal recordar que aquesta llar d’infants arriba amb més de tres anys de retard per la lentitud de l’equip de govern en tots els seus tràmits. Per tant, no s’entendria que no es doni resposta a totes les famílies que porten tant de temps esperant”.

Mostrar formulari de contacte