Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés demana suspendre la contractació del nou director de personal de l'Ajuntament de la Seu

El PSC-Progrés demana suspendre la contractació del nou director de personal de l'Ajuntament de la Seu

Mas al.lega que aquest lloc de treball havia de tenir "publicitat i concurrència' i no ser "a dit" El principal grup de l'oposició es reserva el dret a exercir accions legals si no es rectifica l'acord en el plenari de dilluns
PSC-Progrès
26/11/2009 14:01

El grup municipal del PSC-Progrés ha instat a l’alcalde de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, a suspendre la contractació del nou Director de Recursos Humans del consistori, Joan Carles Pié, el qual està vinculat a l'Ajuntament urgellenc des del passat mes de setembre. Segons comenta Progrés, Pié va ser nomenat “a dit”, fet que asseguren que és il•legal "al no complir amb la normativa de contractació".

En relació amb aquest fet, el principal grup de l'oposició proposarà tres acords en el ple d'aquest dilluns. El primer serà "la declaració de lesivitat i de nul•litat de l’acord de nomenament de Joan Carles Pié com a Director de Recursos Humans". En segon lloc se sol.licitarà que el Secretari elabori un informe sobre la legalitat de l’acord del plenari. En tercer lloc, es demanarà "la suspensió cautelar de la contractació mentre no es complexin els requisits legals vigents".

Progrés denuncia que el plenari del dia 7 de setembre va aprovar la contractació "sense donar cap mena de publicitat ni concurrència, tal i com estableix la legislació actual i sense l’informe preceptiu del Secretari". El mateix grup municipal afirma que aquest acord és "nul de ple dret, ja que vulnera totalment el procediment establert a l’article 13 de la llei 7/2007 de l’Estatut bàsic de l’empleat públic on especifica que la designació ha d’atendre principis de mèrit i capacitat i criteris d’idoneïtat, i s’ha de portar a terme mitjançant procediments que garanteixin la publicitat i concurrència”.

Segons el portaveu del grup municipal del PSC-Progrés, Jordi Mas, “des de Progrés hem estat advertint i insistint per tal que es corregís aquesta greu il•legalitat el més aviat possible sense obtenir cap mena de resposta al respecte per part de l’equip de govern". I ha afegit: "Ens reservem el dret a exercir les accions legals pertinents si no es rectifica”.

El grup del PSC-Progrés recorda que ja va votar en contra del nomenament de Pié en el plenari del dia 7. Alhora, reitera que "tant en la junta de govern local com en les comissions informatives s'ha fet saber la necessitat de rectificar l’acord per tal de complir amb les normes actuals".

Mostrar formulari de contacte