Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés demanarà que Foment faci una segona rotonda d'accés a Castellciutat

El PSC-Progrés demanarà que Foment faci una segona rotonda d'accés a Castellciutat

El grup socialista acusa CiU i ERC d'haver pactat amb el ministeri la supressió d'un dels giratoris previstos Al ple de dilluns també es proposarà que el carrer dels Canonges es torni a incloure als espais de la Fira
Accident de trànsit als accessos a Castellciutat
31/10/2007 18:08

El grup del PSC-Progrés presentarà dues propostes d’acord al plenari de l’Ajuntament el proper dilluns 5 de novembre. Progrés demanarà que es torni a incloure la rotonda d’accés al poble de Castellciutat i que el Carrer dels Canonges torni a acollir parades durant la Fira de St. Ermengol.

Per una banda, el grup del PSC-Progrés proposarà acordar la necessitat d’executar la tercera rotonda que donarà accés al poble Castellciutat, després que incomprensiblement CIU i ERC hagin pactat amb Foment eliminar-la del projecte que s’havia redactat.

Segons Progrés cal sol•licitar amb caràcter d’urgència al Ministeri de Foment la modificació del projecte amb la inclusió d’aquesta tercera rotonda. Es tracta d’una sèrie d’actuacions molt urgents, sobretot, degut a la perillositat dels accessos dels vehicles al poble de Castellciutat des de la N-260. Segons el portaveu del PSC-Progres, Jordi Mas Ortega, “En una visita a la Delegació de Carreteres a Lleida del Ministeri de Foment amb veïns del poble se’ns va comunicar que la rotonda d’accés a Castellciutat de davant de l’Hotel la Seu no s’executaria ja que així ho havien acordat amb l’equip de govern”.

Pel què fa a la proposta de la Fira de St. Ermengol, es destaca que durant els últims anys no hi ha hagut parades ni activitats complementàries al Carrer dels Canonges degut a la nova distribució d’ubicacions de la Fira.
Des de l’associació de veïns i comerciants del Carrer dels Canonges s’ha expressat la voluntat que l’Ajuntament torni a posar parades al seu carrer per dinamitzar-lo.

Segons Jordi Mas, “cal buscar noves fórmules per impulsar l’activitat comercial i turística del carrer dels Canonges per tal d’evitar la seva despoblació i degradació. I això comença, entre d’altres, per portar-hi la Fira una altra vegada”. Mas també destaca el fet que “el carrer dels Canonges és el carrer més antic i representatiu del Centre Històric i també que la ubicació originària de la Fira de St. Ermengol era al centre històric de la Seu”.