Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés denuncia una votació il.legal a les Valls d'Aguilar

El PSC-Progrés denuncia una votació il.legal a les Valls d'Aguilar

L'equip de govern desestima la petició perquè l'Ajuntament cobri el lloguer d'una finca comunal a Argestugues i no ho faci una empresa vinculada a la tinent d'alcalde Dolors Vidal qualifica el ple "d'escandalós" i demana una rectificació pública perquè dos dels regidors que van votar són "part interessada" en l'assumpte
Noves de Segre
19/12/2011 22:30

El passat divendres, 16 de desembre, es va celebrar un ple extraordinari a l'Ajuntament de les Valls d'Aguilar per debatre els acords a prendre per aplicar una sentència del 29 de novembre del Jutjat de la Seu d'Urgell, en què es ratifica la propietat comunal d'una finca a Argestugues. Tanmateix, el PSC-Progrés ha qualificat el ple "d'escandalós" ja que l'alcalde Joan Guàrdia va permetre votar a dos regidors de l'equip de govern "que tenen interessos personals en l'assumpte". La votació es va dur a terme malgrat l'advertiment d'il·legalitat del secretari.

La sessió plenària, que es va convocar a instàncies del principal grup de l'oposició, havia de decidir si els lloguers d'una finca municipal es cobraven a partir de l'Ajuntament, com a titular del bé, o de la família de la tinent d'alcalde Rosa Fàbrega, que rep des de fa anys aquests diners (9.000 euros a l'any) a través de la societat Argestugues S.L. La proposta de Progrés, que exigia que el cobrament el fes el consistori, no va ser acceptada perquè Fàbrega i un altre regidor, Bernhard Peter, també vinculat amb el cas, s'hi van oposar.

La portaveu del PSC-Progrés, Dolors Vidal, qualifica aquesta situació "d'autèntic escàndol" i lamenta profundament "l'actitud incomprensible" de l'alcalde Joan Guàrdia, "per no defensar els interessos del municipi i permetre que segueixi produint-se una situació insòlita, a més d'irregular i il·legal". En aquest sentit, l'exalcaldessa demana una rectificació "urgent i immediata". En al.lusió directa a la tinent d'alcalde Rosa Fàbrega i al regidor Bernhard Peter, també posa de manifest que a l'Ajuntament "s'hi va a treballar pel poble i no pas per apropiar-se del patrimoni de tots".

Segons informa Progrés, un nombrós grup de veïns que assistien a la sessió plenària van manifestar en acabar el ple la seva disconformitat amb l’actuació de l’alcalde. Progrés de les Valls d'Aguilar espera una rectificació aquesta mateixa setmana de l'actitud del màxim responsable municipal "per tal de restablir la legalitat sèriament compromesa amb la votació".

El plenari de l'Ajuntament de les Valls d'Aguilar el formen set regidors, inclòs l'alcalde, tot i que en la sessió del dia 16 de desembre només hi van ser sis dels representants municipals (els tres regidors independents, un dels quals ostenta l'alcaldia, i els tres regidors de Progrés). El regidor de CiU no hi va assistir.

Mostrar formulari de contacte