Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés, ERC i el PP de la Seu exigeixen el pressupost del 2011

El PSC-Progrés, ERC i el PP de la Seu exigeixen el pressupost del 2011

Un manifest conjunt indica que és la primera vegada, en democràcia, que no s’aprova el document anual d’ingressos i despeses L'equip de govern (CiU) atribueix la situació als canvis en les subvencions i a la nova sentència de la Gallinaire

Ple Ajuntament la Seu 2011
Ple Ajuntament la Seu 2011
11/11/2011 13:52

El PSC-Progrés, Esquerra Republicana de Catalunya i el Partit Popular a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell han acordat un manifest conjunt per reclamar l’aprovació urgent del pressupost del 2011. Els grups polítics urgellencs consideren que la ciutat viu "una situació insòlita" perquè a 10 de novembre encara no s'han presentat ni aprovat el document pressupostari de l'exercici actual.

En un text consensuat pels tres partits s'indica que "aquesta situació, transcorreguts quasi 11 mesos de l'any, a més de ser inadmissible, porta a la paralització de la dinàmica municipal i demostra que no hi ha un rumb fixat i que no se sap cap a on es vol anar". Així mateix, el manifest assenyala que això és la primera vegada que passa en democràcia.

En un altre sentit, el document recorda que "sense un pressupost aprovat és molt difícil gestionar amb rigor i amb criteri els diners de la ciutadania". D'altra banda, se subratlla que "en un moment de crisi com el que estem vivint cal que les administracions, empreses i famílies coneguin els ingressos amb què compta l'Ajuntament i com es vol afrontar les despeses".

"No tenir pressupost és la pitjor manera d'encarar la crisi i denota una manca de prioritats i d’indicacions que repercuteix negativament al conjunt de la ciutat", s'assevera.

Per últim, PSC-Progrés, ERC i PP recorden que les entitats i clubs no poden rebre les subvencions anuals fins que no s’aprovin els comptes del 2011, ja que aquestes partides no figuren al pressupost prorrogat.

Resposta de CiU

Sobre el comunicat, el tinent d'alcalde d'Hisenda, Jesús Fierro, ha acusat l'oposició de fer "demagògia i de "magnificar les coses". Segons Fierro, no hi ha hagut pressupost perquè "al llarg de l'any s'han fet modificacions de subvencions" i "condemnes que han fet variar el pressupost un cop fet", en referència a la nova sentència pel Cas Gallinaire, heretat de l'anterior govern de Progrés.

Per al regidor de CiU, "no té sentit fer un pressupost per a dos mesos" i per tant el que s'ha de fer és "liquidar i pensar en un pla financer pels pròxims anys". A més, Fierro afegeix que aquesta qüestió "es va comentar en tres sessions informatives i cap grup municipal es va queixar".

Amb relació a les entitats, el tinent d'alcalde ha dit que "treballar en amb un pressupost prorrogat no vol dir que no es pugui fer una modificació per tal de donar subvencions".

Mostrar formulari de contacte