Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés portarà al ple la proposta del servei de mainaderes

El PSC-Progrés portarà al ple la proposta del servei de mainaderes

El grup socialista creu que la mesura facilitaria la conciliació d'horaris per a pares i mares amb fills menors de 3 anys El servei hauria de ser flexible a les necessitats de cada família  
Obres de la nova guarderia municipal
26/06/2008 13:28

El PSC-Progrés de la Seu portarà al plenari de dilluns vinent la proposta de crear un servei de mainaderes a la ciutat. Segons el primer grup de l'oposició, això podria donar resposta a les 30 famílies que s’han quedat enguany sense plaça de llar d’infants i al mateix temps ser un servei complementari a les Llars d’infants municipals.

El PSC-Progrés justifica la demanda per facilitar la compaginació de feina i atenció als infants i, alhora, donar cobertura legal i formativa a una pràctica ja existent de forma amateur. El grup municipal en destaca que la mesura pot "vetllar per la continuïtat de l’ambient familiar on diferents infants conviuen en un clima estimulant i educatiu". Cada mainadera tindria al seu càrrec tres infants de 0 a 3 anys. El servei seria "flexible a les necessitats de cada família, atenent l’infant durant les hores en què els seus pares no poden estar amb ell. També s'adaptaria a la demanda que genera les diferents condicions laborals. Finalment, es planteja l'objectiu és crear minixarxes de famílies mainaderes.

La formació socialista proposarà que es contacti amb la Fundació per la Innovació de l’Acció Social (FIAS) per fer la implantació. L'oposició considera que el servei té més sentit tenint en compte que una trentena de famílies s'han quedat sense plaça de guaderia. D'altra banda, creu que beneficiaria especialment els pares i mares que treballen a Andorra, i que ho tenen més difícil per fer coincidir els seus horaris amb el dels fills.

Mostrar formulari de contacte