Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés proposa ampliar el Pacte d'Austeritat

El PSC-Progrés proposa ampliar el Pacte d'Austeritat

Òscar Ordeig plantejarà a la propera reunió de seguiment replantejar alguns projectes municipals, com ara l'Espai Ermengol i la piscina coberta El grup socialista també vol reduir les retribucions dels càrrecs públics

Ajuntament de la Seu d'Urgell
Ajuntament de la Seu d'Urgell
24/05/2010 09:14

El portaveu del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu, Òscar Ordeig, proposarà ampliar i reformular el Pacte d'Austeritat, aprovat el mes d'abril, que preveia la reducció d’un milió d’euros de pressupost de l'Ajuntament al llarg dels anys 2010, 2011 i 2012. Ordeig planteja ara incloure-hi les mesures anunciades ara fa deu dies pel Govern espanyol.

Progrés reclamarà la necessitat del compliment del Pacte i ampliar-lo amb noves mesures ja que "des de la seva aprovació, la situació econòmica general ha canviat encara més". A més, afirmen, "cal veure quins efectes tindran sobre les finances municipals les mesures per reduir la despesa pública que han anunciat els Governs espanyol i català".

Òscar Ordeig creu que l'Ajuntament també ha de fer “els deures” i ha de “tocar de peus a terra” amb el nou context econòmic i la previsió de davallada d’ingressos. D’aquesta manera, tal i com estan fent altres administracions, "caldrà replantejar determinats projectes d'inversió que no són urgents i de poc interès pels ciutadans i reduir les despeses corrents més supèrflues". A més, segons el PSC, "les noves estructures o equipaments generen uns costos de manteniment a futur difícils d'assumir amb les condicions actuals". També es proposa reflexionar sobre el model de creixement urbanístic, ja que actualment s’estan desenvolupant quasi tots els sectors de creixement previstos en el Pla General del 2002.

Entre els projectes "de dubtós interès públic", Progrés apunta a l'Espai Ermengol (1,5 milions d'euros d'inversió) o la concessió de la nova piscina coberta a una empresa privada per un període de 40 anys. També volen estudiar com optimitzar molt millor la despesa del Bus Urbà "ja que fa més d'un any que Progrés va presentar una proposta per millorar el servei i encara no s'ha fet res per part de l’equip de govern".

Mostrar formulari de contacte