Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés proposa que el nou CAP sigui al Camp del Codina

El PSC-Progrés proposa que el nou CAP sigui al Camp del Codina

Demanaran al ple que es suspengui els tràmits per fer-hi una minideixalleria. El trasllat del centre és una de les prioritats d’aquesta legislatura
La nova plaça del Camp del Codina
30/08/2007 17:46

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell presentarà al proper plenari municipal, dilluns vinent, una proposició per demanar que el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) de la ciutat es construeixi a la plaça del Camp del Codina.

Segons ha explicat el grup socialista, la proposta respon a la idea que ja van contemplar en el programa electoral, atès que al Camp del Codina es compta amb “un cèntric solar de 2.000 metres quadrats on en aquests moments es projecta situar una minideixalleria”.

L'actual CAP, situat just al costat de l'Hospital, rep més de 160.000 visites anuals. L’increment d’usuaris ha provocat que les instal•lacions actuals no ofereixin les condicions necessàries per garantir un bon servei. Durant les eleccions, tots els partits van coincidir que el nou CAP ha de ser una prioritat que cal enllestir aquesta legislatura, però discrepen sobre el lloc on s’ha d’ubicar.

El PSC-Progrés aposta per la plaça del Camp del Codina sobretot perquè és un indret molt cèntric, en ple eixample urbà de la ciutat, i a prop de l’Hospital. La proposta “pretén així donar una resposta satisfactòria als usuaris i professionals del Centre d'Atenció Primària”. Segons el seu portaveu, Jordi Mas Ortega, “Després de més de 15 anys les instal•lacions actuals no ofereixin les condicions necessàries per garantir un bon servei degut al gran nombre de visites que registra actualment”.

Mas, paral.lelament, es mostra “totalment contrari a la les intencions d'ERC i CiU de construir una deixalleria al centre de la ciutat” ja que creu que suposa “desaprofitar les possibilitats d'aquest espai, deixant que es converteixi en una petita deixalleria, una molèstia pels veïns. Creiem que dedicar aquest solar a usos sanitaris és una oportunitat única”.

Per tot plegat, en el plenari el grup del PSC-Progrés també proposarà la suspensió dels acords municipals presos i els treballs que es duen a terme per de construir en aquest espai una mini deixalleria. Alhora, volen que s’iniciï l’expedient de cessió al departament de Salut de la Generalitat d’aquest solar per tal que pugui construir-hi el nou CAP.

Mostrar formulari de contacte