Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés proposa un pacte d'austeritat financera davant la crisi

El PSC-Progrés proposa un pacte d'austeritat financera davant la crisi

L'objectiu seria reduir la despesa a l'Ajuntament de la Seu en 1,2 milions d'euros al llarg dels tres anys vinents Fierro valora bé la idea i assegura que l'equip de govern treballa en aquest sentit

15/02/2010 16:59

Equip de govern i oposició de la Seu d’Urgell han parlat aquest dilluns sobre les mesures d’austeritat que cal prendre pel que fa a les finances municipals, a causa de l’actual context econòmic. El PSC-Progrés ha presentat la seva proposta per reduir la despesa entre 1 i 1,2 milions d’euros en tres anys. L'oferiment ha estat valorat positivament per CIU i ERC després de les reunions convocades el mes passat per l'alcalde, Albert Batalla, per tractar la qüestió.

En el seu Pla d’Austeritat, Progrés planteja una “reducció gradual” de la despesa ordinària al llarg dels pressupostos de 2010, 2011 i 2012. El portaveu socialista, Jordi Mas, augura que, “si no es canvia la tendència actual, cada vegada serà més difícil mantenir uns mínims de qualitat en serveis bàsics i essencials com són la neteja dels carrers, el manteniment d’espais públics i jardins públics i les llars d’infants”.

Propostes de reducció de despesa

Pel que fa a les solucions, Mas apunta a “la reducció de despesa en personal i en funcionament de determinats serveis, activitats festives i de propaganda”, juntament amb una “simplificació de l’administració municipal”. En aquest punt, Mas critica la tendència a l’externalització, a la contractació d’assessories i a la creació de consorcis. També proposa revisar les retribucions dels regidors a càrrec del consistori i de les compensacions per assistència a plens i juntes.

Reunions per cercar un consens

Just després de la presentació d’aquest pla, l’equip de Govern ha agraït la “resposta sincera i constructiva” del PSC-Progrés –una valoració que també va estendre a ICV i PP- en les tres reunions convocades aquest mes passat per Albert Batalla, per cercar un consens sobre com afrontar les actuals dificultats econòmiques. El tinent d’alcalde d’Hisenda, Jesús Fierro, desitja que tot plegat permeti “afrontar amb responsabilitat el moment actual”.

Fierro, tanmateix, ha volgut matisar: “Sempre ha estat, i continua essent, voluntat de l’equip de govern l’austeritat en la despesa corrent i l’assoliment d’estalvi net”. Sobre aquest punt, va voler recordar que “sempre, des que governen els equips de CiU i ERC, aquest estalvi ha estat positiu tret de l’any 2003 quan es va produir el canvi de govern”. El portaveu del Govern municipal ha desmentit que l’Ajuntament es trobi en una situació límit i ha recordat que les dificultats de la Seu són comunes a les de la majoria d’ajuntaments, en part per culpa de la manca d’un bon model de finançament per als municipis.

Els propers dies les comissions corresponents començaran a treballar en la proposta de pressupost, que el govern ja té enllestida. Es tracta d’una proposta totalment oberta als grups, per tal que amb les seves aportacions es pugui arribar a l’òptim pressupost possible en un context de crisi.

  • Ple de l'Ajuntament de la Seu - Febrer 2010
    Ple de l'Ajuntament de la Seu - Febrer 2010
  • Jordi Mas, amb Joan Travé i Santi Mallol
    Jordi Mas, amb Joan Travé i Santi Mallol
  • Jesús Fierro (15.02.10)
    Jesús Fierro (15.02.10)

Mostrar formulari de contacte