Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés proposarà al Consell un Pla Estratègic de Telecomunicacions

El PSC-Progrés proposarà al Consell un Pla Estratègic de Telecomunicacions

L'oposició vol que es dissenyi les necessitats dels propers anys i es defineixi les mancances actuals
Grup del PSC-Progrés al Consell
02/10/2008 15:38

El grup del PSC-Progrés al Consell Comarcal de l’Alt Urgell proposa al proper plenari elaborar un Pla Estratègic d’Infraestructures Tecnològiques Comarcal que contingui un pla d’actuació entre el 2009 i el 2012. La proposta implica encarregar, abans de final d’any, un estudi que determini, exactament, l’estat en què es troben les comunicacions de telefonia mòbil, fixa, internet i televisió a tots els nuclis de la comarca. També vol detectar les incidències i anomalies que dificultin el seu bon funcionament.

Progrés presenta aquesta proposta amb l’objectiu de tenir un diagnòstic fiable de la situació actual de les tecnologies de la informació i la comunicació a la comarca i, també, de marcar uns objectius entre el 2009 i 2012 en funció de les necessitats tecnològiques detectades. Aquest Pla Estratègic, segons el grup socialista, serà "una eina molt útil per a poder sol•licitar noves línies de subvencions i el finançament necessari entre les diferents administracions per a poder afrontar amb garanties la precarietat d’algunes infraestructures tecnològiques de l’Alt Urgell".

També es posa de manifest la preocupació pel fet que el pressupost aprovat per a l’any 2008 del Consell Comarcal no contempla cap partida destinada a aquests tipus d’instal•lacions. El grup del PSC-Progrés recorda que "el foment de les Tecnologies de la informació i la comunicació són de vital importància pel desenvolupament socioeconòmic de la nostra comarca i, especialment, pels nuclis de població més allunyats de la capital".

Segons el portaveu socialista, Òscar Ordeig, “al 2012 s’ha de garantir la cobertura de telefonia, internet i televisió a totes les llars de la comarca”. Ordeig insisteix que “després de rebre 3 milions d’euros en subvencions per a la millora de les infraestructures tecnològiques a la comarca els resultats no han estat, ni de bon tros, els esperats”.

Mostrar formulari de contacte