Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés troba desorbitat el cost de l'externalització de la neteja viària a la Seu

El PSC-Progrés troba desorbitat el cost de l'externalització de la neteja viària a la Seu

Segons l'oposició, l'Ajuntament arribarà a pagar a una empresa privada fins a 600.000 euros l'any al 2013, mentre que els últims 4 anys la despesa ha estat d’una mitjana de 370.000 € l'any
PSC-Progrés - Roda de premsa
03/11/2008 10:29

El grup del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu votarà aquest dilluns en contra de l’externalització del servei de neteja viària que volen aprovar els grups de CiU i ERC al plenari. El primer grup de l'oposició considera la mesura "excessivament costosa i innecessària".

La proposta de plenari contempla cedir la gestió de la brigada de la neteja viària a una empresa privada durant 7 anys amb un cost inicial de 500.000 € al 2009 que augmentarà fins als 600.000 € al 2013. Aquests imports suposen un augment desmesurat en comparació als diners que han pressupostat els governs de CiU i ERC els últims cinc anys a la brigada de neteja amb una mitjana d’uns 370.000 € per any.

Progrés creu que aquesta és una mesura molt costosa pels ciutadans i innecessària ja que fa només 5 anys la brigada de neteja funcionava correctament i els carrers estaven en bones condicions. Actualment, les persones de la brigada de neteja són les mateixes i la Seu pràcticament no ha crescut. Per tant, queda molt clar que l’equip de govern és el principal responsable de la precarietat de la neteja de la ciutat.

Des del PSC-Progrés es destaca que aquesta decisió constata la manca de capacitat de l’equip de govern per tal de gestionar una brigada de 13 persones amb un aspecte tan important com és el de la neteja dels nostres carrers.

També s’afirma que s’està al costat dels treballadors de l’Ajuntament els quals també han mostrat la seva disconformitat amb aquesta mesura. Aquests treballadors ja fa anys que demanen millores en la maquinària i en el personal per tal de poder oferir un millor servei sense que aquestes hagin arribat.

Segons el portaveu del grup del PSC-Progrés, Jordi Mas, “la incapacitat de gestió de l’equip de govern amb la neteja viària els ha portat a externalitzar un servei que era un model a seguir fa només 5 anys”.

Mas adverteix que “ens trobem a l’inici d’un seguit d’externalitzacions dels diferents serveis públics per tal que els gestionin empreses privades amb un cost més elevat”.

Mas també destaca que “en moments de crisi econòmica l’Ajuntament no es pot permetre pagar una quantitat de diners tan important i desmesurada com aquesta”.

Mostrar formulari de contacte