Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés vol solucions a la manca de pediatres

El PSC-Progrés vol solucions a la manca de pediatres

Aquest dimecres es reuneix la Junta del Patronat de la Fundació del Sant Hospital de la Seu Mas exigeix que hi hagi cobertura pediàtrica tots els dies de l’any
Hospital de la Seu d'Urgell
22/09/2008 13:31

El grup del PSC-Progrés ha anunciat que sol.licitarà durant la reunió del Patronat del Sant Hospital de la Seu d’Urgell -que s’ha de celebrar dimecres vinent- explicacions a la gerència i a la presidència de l’ens “per la situació de precarietat de l’àrea de pediatria”. El principal grup de l’oposició ha assegurat que exigirà “solucions immediates a la manca de pediatres que ha provocat les queixes dels usuaris del centre mèdic”.

El portaveu del grup del PSC-Progrés, Jordi Mas Ortega, denuncia que l’Hospital de la Seu no va disposar d’atenció pediàtrica durant la Festa Major, ni el dia 11 de setembre. “No entenem què ha passat i què està passant amb un servei que comptava amb tres pediatres i era un referent al Pirineu; s’atenien els nens ingressats, les urgències i parts i es feien tasques d’atenció primària de forma complementària al CAP”, comenta.

Segons manifesta Mas, “serem exigents i no admetrem que no hi hagi pediatres totes les hores i tots els dies de l’any”. El grup socialista defensa que “no és de rebut que s’hagi de derivar les mares o els infants a Puigcerdà o Andorra perquè no es poden oferir els serveis adequats a la Seu”.

Mas afirma que el gerent s’ha equivocat “assegurant que no passa res”, perquè “sí passa”. El principal grup a l’oposició ha fet saber que podrien demanar responsabilitats si no es troba una solució vàlida a la situació actual. “Cal esmerçar més esforços i millorar l’atenció mèdica”, remarca.

Pel que fa al funcionament general del Sant Hospital, el PSC-Progrés també es mostra crític i indica que “alguna cosa va malament quan en cinc anys han dimitit sis directors mèdics, caps d’àrea i d'altres, i hi ha professionals que han expressat de forma contundent el seu malestar”.

Mostrar formulari de contacte