Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC reclama que s'inclogui Espot en el nou pla de desplegament de fibra òptica

El PSC reclama que s'inclogui Espot en el nou pla de desplegament de fibra òptica

El grup socialista recorda que el municipi té sis hotels, un alberg, allotjaments rurals, cinc càmpings, una estació d'esquí i una porta d'entrada al Parc Nacional d'Aigüestortes. El Govern farà enguany l'estesa de Sort a Vielha i preveu fer arribar el servei a Espot més endavant

Espot (Foto: Arxiu)
Espot (Foto: Arxiu)
27/04/2020 15:05

El grup parlamentari del PSC-Units ha registrat una bateria de preguntes en què reclama a la Generalitat que inclogui de manera immediata el municipi d'Espot al nou pla de desplegament de fibra òptica a les comarques de l'Alt Pirineu.

La regidora de Compromís per Espot-PSC en aquesta població, Maribel Sebastià, ha criticat que el Govern "deixi el municipi al marge" en l'estesa de fibra entre Sort i Vielha, prevista per enguany. Des de l'executiu han explicat que sí que hi ha previsió que la fibra òptica hi arribi i que, concretament, executar aquesta part de la connexió d'aquí a tres anys. Sebastià recorda que "la línia passarà només a 7 quilòmetres d'Espot", en paral·lel a la carretera C-13, i creu que "no té cap sentit" que no es faci una extensió fins al municipi, tenint en compte que és una de les portes d'entrada del Parc Nacional d'Aigüestortes i que compta amb una estació d'esquí, la qual precisament gestiona la Generalitat a través d'FGC. La regidora socialista també recorda que el poble compta amb 6 hotels, un alberg, cases d'allotjament rural i 5 càmpings.

La portaveu socialista ha explicat que en època de màxima afluència arriben diàriament a Espot unes 2.000 persones per accedir al Parc Nacional. Les darreres dades de 2018 registraven fins a 212.174 persones que van accedir al Parc per Espot, mentre per Boí ho van fer 172.763. Pel que fa a l'hivern, Sebastià remarca que "en un cap de setmana de temporada de neu, l'estació d'esquí rep unes 1.200 persones diàries" i per tant, entre aquests dos actius -l'esquí i el parc natural- "es garanteix entre 9 i 10 mesos de feina i activitat econòmica essencial pel municipi i per a la comarca del Pallars Sobirà".

De la seva part, el diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, hi ha afegit que "no s'entén que no s'inclogui la fibra òptica a municipis com Espot, que quedaria a pocs quilòmetres del que està previst", i que "ho posposin per d'aquí a 3 anys", perquè considera que això "suposaria una despesa extra o bé que s'acabi abandonant, com ha passat amb altres projectes".

Mostrar formulari de contacte