Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC reclama ampliar el nombre de places del Centre de Dia de Tremp

El PSC reclama ampliar el nombre de places del Centre de Dia de Tremp

Sílvia Romero assegura que, després d'un any tancat per la pandèmia, ara el servei atén la meitat de gent que abans. El grup socialista també demana que es convoqui cursos de voluntaris de Protecció Civil

Tremp
Tremp
23/07/2021 12:20

La diputada del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Sílvia Romero, ha reclamat al Govern de la Generalitat “la necessitat urgent d’ampliar el nombre de places del Centre de Dia de Tremp" perquè, segons assegura, "actualment només hi ha 10 places assistencials”.

En una Proposta de Resolució del Grup Parlamentari Socialista, Romero ha especificat que “el centre comptava amb 19 de les 59 places del Pallars Jussà", però que "després de més d’un any tancat per la pandèmia, el centre ha reobert amb només la meitat", cosa que "deixa sense servei moltes persones grans de Tremp”.

La diputada socialista ha recordat que “el Pallars Jussà té un dels índexs més alts d’envelliment del país, amb més del 25% de majors de 65 anys” i hi ha afegit que “per a aquestes persones, que a més es troben en situació de dependència, el centre de dia és un servei no només d’acolliment residencial diürn, sinó també un acolliment indispensable que complementa l’atenció familiar”. Sílvia Romero ha apuntat que “a les conseqüències de la pandèmia s’hi sumen els anys de desinversió pública en aquest àmbit de l’atenció social i la manca de creació de noves places, necessàries sobretot en les zones que més envelliment registren”. Per això, la també regidora trempolina conclou que “és de rebut" que la capital pallaresa "disposi de més i millors places de centre de dia" i exigeix al Govern "que prioritzi les inversions necessàries durant aquest 2021, atès que aquesta ampliació suposarà la necessitat d’un nou emplaçament”.

Protecció Civil

En un altre ordre de coses, i a nivell més general, el PSC ha demanat aquest divendres al Govern la “convocatòria de cursos de formació per a voluntaris de Protecció Civil”. La diputada lleidatana Judith Alcalà lamenta que “després d’un any i mig sense fer-ho, no hi ha cap previsió de noves convocatòries, o almenys cap informació al respecte, com tampoc sobre quins són els criteris per al repartiment de places”. Alcalà ha criticat que “a més de paralitzar la formació, quan el Govern ha fet prèviament alguna convocatòria els canals de comunicació a les persones admeses no han estat els correctes, obviant el principal canal oficial que és l’Associació de Protecció Civil”.

Per tot plegat, el Grup Parlamentari Socialista ha registrat una bateria de preguntes amb l’objectiu de “posar en valor la tasca d’un cos essencial per a molts municipis, format per ciutadans i ciutadanes voluntàries que, depenent dels seus ajuntaments, contribueixen al bon desenvolupament d’actes culturals, esportius, festius i prevenció en situacions d’emergència o riscs”. Per dur a terme aquestes tasques, ha recordat Alcalà, “cal que superin un curs bàsic a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i ser nomenats per l’alcalde o alcaldessa corresponents”. La diputada conclou que "en uns moments en que el govern ni la societat no ens podem permetre el luxe de prescindir de ningú, cal garantir la formació i el nombre de places necessàries en cossos com els del voluntaris de Protecció Civil”.

Mostrar formulari de contacte