Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC reclama implantar serveis de punt de trobada a la Seu d'Urgell, Vielha i Tremp

El PSC reclama implantar serveis de punt de trobada a la Seu d'Urgell, Vielha i Tremp

La diputada Sílvia Romero considera que cal augmentar aquests espais, destinats a atendre i protegir menors en situacions de conflictivitat familiar
Sílvia Romero, diputada PSC al Parlament de Catalunya (Foto: PSC)
08/06/2021 13:00

La diputada del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Sílvia Romero, ha reclamat al Govern de la Generalitat, a través d'una proposta de resolució, que implanti serveis tècnics de punt de trobada a la Seu d'Urgell, Vielha i Tremp, i que prioritzi les inversions necessàries per fer viable la posada en marxa d'aquests espais durant el 2021.

Romero explica que es tracta de recursos gratuïts del Departament de Drets Socials, "a través dels quals es presten llocs neutrals per atendre i protegir menors en situacions de conflictivitat familiar". En aquest sentit, la diputada socialista especifica que aquests menors "solen ser fills o filles de pares separats, sense entesa, i pels quals el jutge fixa unes mesures cautelars i un règim de trobades i lloc d’intercanvi, que són aquests punts de trobada". Així mateix, l'espai s’usa també per a nens i nenes tutelats i se’ls determina dia i hora per veure's amb els pares biològics sota la supervisió de professionals.

Sílvia Romero ha lamentat que dels 23 serveis d'aquest tipus que hi ha tot Catalunya, la demarcació en disposi només d’un, a la ciutat de Lleida. "Això suposa que menors i familiars de zones com l’Aran i l’Alt Pirineu han de fer llargs desplaçaments", indica. I també afegeix: "Hi ha situacions familiars en que això pot suposar inclús la renúncia a les trobades".

La representant del PSC creu que "és de justícia social que capitals com la Seu d'Urgell, Vielha o Tremp puguin també oferir aquest servei, ja que disposen de jutjat". La política pallaresa assenyala que "en tot cas, el Govern hauria també d'acordar amb ajuntaments del Pirineu i l’Aran una possible cessió d’equipaments per facilitar aquestes trobades i punts d’intercanvi i garantir-ne la seguretat”.

Mostrar formulari de contacte