Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC reclama mesures urgents per resoldre les problemàtiques del sector lleter

El PSC reclama mesures urgents per resoldre les problemàtiques del sector lleter

El grup socialista sol·licita al Parlament la convocatòria urgent de la taula sectorial de la llet i l'inici d'accions per afrontar la davallada d'explotacions
Explotació lletera
27/03/2019 12:40

El PSC ha presentat aquest dijous una proposta de resolució al Parlament perquè es prenguin mesures per afrontar la davallada de les explotacions lleteres a Catalunya en els darrers anys i "el panorama desolador" que això suposa per als ramaders.

El diputat socialista Òscar Ordeig recorda que Catalunya ha perdut des del 1992 un total de 3.794 granges de llet, "fet que significa que de mitjana han tancat 152 explotacions cada any". En aquest sentit, el polític urgellenc lamenta que les granges no siguin prou competitives, "a causa del preu baix del producte i la supressió de les quotes lleteres per part de la Unió Europea". Ordeig afegeix que "molts ramaders estan rebent cartes certificades de la indústria que els adverteix que els deixaran de recollir la llet".

Davant tot això, PSC-Units proposa 12 punts d'acord per resoldre la problemàtica "d'un sector clau a les comarques rurals, amb un gran impacte en el territori i en l'economia". Ordeig subratlla "la necessitat de garantir que els ramaders cobrin la llet a un preu mínim, que es millori la recerca vinculada al sector i que es potenciï la formació professional per tirar endavant les produccions i perquè hi hagi el capital humà necessari". Un altre aspecte que es vol potenciar és l'articulació de mecanismes de control que evitin pràctiques incorrectes i abusives per part de les indústries i dels mercats. Finalment, se sol·licita la necessitat de convocar la taula sectorial de la llet per articular aquestes mesures.

Mostrar formulari de contacte