Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC reclama que l'Hospital del Pallars disposi de ressonància magnètica

El PSC reclama que l'Hospital del Pallars disposi de ressonància magnètica

Sílvia Romero indica que des del 2018 un total de 2.800 veïns de la comarca s'han hagut de desplaçar a Lleida per a aquestes proves diagnòstiques. La diputada socialista ha presentat una proposta de resolució al Parlament

Hospital Comarcal del Pallars (Foto: arxiu)
Hospital Comarcal del Pallars (Foto: arxiu)
21/09/2021 12:32

El PSC ha reclamat aquest dimarts al Govern català que “doti l’Hospital Comarcal de del Pallars, a Tremp, del servei de ressonància magnètica i prioritzi les inversions necessàries durant l’any 2022 per fer viable la seva implantació”.

La diputada socialista per Lleida, l'Alt Pirineu i Aran, Sílvia Romero, ha recordat que “ara fa uns anys, l’Hospital del Pallars havia disposat d’una unitat mòbil" però que va ser "suprimida per la baixa qualitat de les proves que s’hi feien”. Des d’aleshores, indica Romero, “aquesta mancança suposa que els pacients del Pallars s’hagin de desplaçar a Lleida, sovint de nit, per sotmetre’s a aquesta prova diagnòstica”.

La proposta de resolució presentada al Parlament explicita "l’alt nombre de ressonàncies magnètiques que els hospitals de referència -l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i l’Hospital Santa Maria- han efectuat a població assignada a l’Hospital del Pallars". La diputada trempolina ha detallat que “des de 2018, un total de 2.800 persones de la comarca s’han vist obligades a fer aquest trajecte", cosa que entén que "justifica sobradament la necessitat de disposar del servei de ressonàncies magnètiques" al centre mèdic pallarès.

Alhora, Sílvia Romero ha lamentat que “mentre no es disposi d’aquest equipament, es fa un abús de proves de TAC esquelètic, que implica irradiar els pacients”, els quals, hi afegeix, "requereixen, com els d’arreu del país, equipaments i serveis pròxims i de qualitat”. Una petició que creu que també és vàlida pels professionals sanitaris.

Mostrar formulari de contacte