Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Punt Òmnia de la Seu d'Urgell lliura 167 certificats del curs 2023-2024

El Punt Òmnia de la Seu d'Urgell lliura 167 certificats del curs 2023-2024

En total s'han dut a terme 44 tallers, en els quals hi han participat 260 persones. El servei ha comptat amb 1.900 usos

Lliurament de certificats del Punt Òmnia de la Seu d'Urgell
Lliurament de certificats del Punt Òmnia de la Seu d'Urgell
18/06/2024 19:15

El Punt Òmnia de la Seu d'Urgell ha lliurat aquest dimarts un total de 167 certificats a les persones que han participat en els diferents tallers sobre noves tecnologies durant el curs 2023-2024. L'acte ha tingut lloc al pati del Centre Cívic L’Escorxador, amb la presència de l’alcalde urgellenc, Joan Barrera, i la tinent d’alcalde d’Acció Social, Christina Moreno, juntament amb la dinamitzadora del servei, Ester Collado.

De setembre de 2023 a juny de 2024, el Punt Òmnia de la nostra ciutat ha impartit un total de 44 tallers, en els quals hi han participat 260 persones i s’hi han realitzat 1.900 usos. Amb aquestes xifres, Ester Collado ha remarcat que en aquest darrer curs s’ha arribat quasi al mateix nombre de participants que abans de la pandèmia. “Vull agrair la implicació i confiança als usuaris, per haver fet algun dels tallers programats o haver dut a terme consultes”, ha manifestat la dinamitzadora del Punt Òmnia.

Per la seva banda, en l’acte de lliurament de certificats, l’alcalde de la Seu, Joan Barrera, ha lloat la tasca del Punt Òmnia, que treballa per evitar la bretxa digital dins la nostra societat. “Volem reconèixer públicament la feina que porta a terme l’Ester Collado, 'ànima' d’aquest projecte", ha indicat. Així mateix, ha fet esment "a totes les entitats i col·lectius que col·laboren amb aquest servei, tant important per a la inclusió social i tecnològica”.

Participació d'entitats i col·lectius

A més a més de les formacions obertes a tota la ciutadania, en aquest darrer curs el Punt Òmnia ha format membres d’entitats i col·lectius del municipi com la UEC, el SIEI la Salle, l’IFE i el SIEI de l’Institut Joan Brudieu, l’Aula Oberta de l’Institut La Valira, el Centre Claror, el Centre de Dia de Salut Mental, el Programa d’Inserció Laboral, l’Associació de Dones Confraresses de l’Alt Urgell, el SOC, les àrees d’Educació, Joventut i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i l’àrea d’Educació del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. 

Precisament respecte a la formació dels membres d’aquestes entitats i col·lectius, Christina Moreno ha remarcat que “en una societat cada vegada més tecnològica, totes les etapes vitals han de ser incloses en aquesta evolució". A més a més, Moreno ha puntualitzat que "actualment ens trobem que hi ha una part de la societat que té moltíssims coneixements, mentre que n’hi ha una altra que necessita aquest reciclatge i actualització per esdevenir també part activa del municipi". Així, ha assenyalat que "és per això que a la Seu, amb el Punt Òmnia, juntament amb l’Ajuntament i la resta de professionals que estan al costat d’aquest projecte, són agents importantíssims per aconseguir una ciutat més acollidora i comprensiva”.  

Participació en projectes locals i nacionals

Durant aquest curs, el Punt Òmnia també ha estat part activa de diferents projectes a la Seu d'Urgell, com la quarta edició de Llegendària, la World Robot Olympiad Pirineu i el projecte Territori Digital Sostenible. Una altra activitat destacada ha estat un pòdcast setmanal a RàdioSeu, on s'expliquen conceptes sobre les noves tecnologies. En l'àmbit català, s'ha col·laborat en la presentació, juntament amb el jove alturgellenc Markus Urban, de l’assistent virtual Cati, i en la Jornada Dona TIC.

25 anys de Xarxa Òmnia Catalunya

Enguany es compleixen 25 anys de la posada en marxa de Xarxa Òmnia a Catalunya, i 22 de l'inici del Punt Òmnia de la Seu d’Urgell, ubicat al Centre Cívic l'Escorxador. 

Coincidint amb el 25è aniversari d’aquesta xarxa que treballa per la inclusió social i digital de tot el conjunt de la societat arreu del país, el Punt Òmnia de la Seu ha rebut la dotació de nou material i remaquetació per part del Departament de Drets Socials de la Generalitat, en el marc de Mecanismes de Recuperació i Resiliència dels Fons Europeus Next Generation. El material rebut es concreta en 9 portàtils, una impressora de paper, una impressora 3D, un dron, material de robòtica i unes ulleres de realitat virtual. Ester Collado s'ha mostrat satisfeta per la renovació i ha expressat el convenciment que suposarà l'entrada de nous usuaris del servei.

Mostrar formulari de contacte