Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PUOSC garanteix a l'Alt Urgell una inversió de 4,7 MEUR

El PUOSC garanteix a l'Alt Urgell una inversió de 4,7 MEUR

El pla d'ajuts de la Generalitat inclourà un programa pilot específic per a noves tecnologies
'La drecera' - Presentació
23/11/2007 20:41

El director general d'Administració Local, Carles Bassaganya, acompanyat del coordinador territorial del Departament de Governació i Administracions Públiques a l'Alt Pirineu, Josep Ardanuy, han presentat aquest divendres als alcaldes de l'Alt Urgell la convocatòria del nou Pla únic d'obres i serveis (PUOSC) que té per primer cop una validesa de cinc anys. La subvenció mínima garantida per a aquesta comarca és de gairebé 4,7 MEUR i inclou per primera vegada el suport a les infraestructures en matèria de noves tecnologies.
Carles Bassaganya ha fet referència a la 'voluntat equilibradora' que té el nou Pla i que suposa un augment substancial sobretot de cara als mitjans i petits municipis, dotant-los de més autonomia local. Ardanuy també ha destacat la posada en marxa l'any 2008 d'una subvenció per als municipis de menys de 2.000 habitants per a finançar una part del sous dels alcaldes, i d'una altra ajuda per tal de formar secretaris d'ajuntament per nodrir el món local. Bassaganya també ha remarcat que la subvenció mínima garantida ha augmentat arreu del territori un 102%, i que el balanç de l'anterior PUOSC és molt positiu ja que a l'Alt Urgell es van fer 152 actuacions per un valor de 8 MEUR.

Josep Ardanuy ha ressaltat que s'ha inclòs al PUOSC un programa específic per a noves tecnologies perquè 's'han convertit en un servei bàsic', i d'aquesta manera els municipis de menys de 2.000 habitants no hauran d'afrontar sols les despeses que suposa instal·lar la cobertura de banda ampla.

De la seva banda, el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, ha valorat positivament les novetats que inclou el nou PUOSC i sobretot el fet que tingui una durada de cinc anys evitant així que coincideixi amb els anys de mandat municipals. Fierro també ha indicat que les inversions del nou pla d'ajuts en l'àmbit comarcal les prioritzarà el consell d'alcaldes.