Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Refugi d'Animals cerca adopcions internacionals

El Refugi d'Animals cerca adopcions internacionals

La gosssera treballa per aconseguir que gossos abandonats trobin propietari en països com França, Alemanya i Suècia L'augment d'abandonaments fa que actualment a Benavarre hi hagi 83 animals, quan la capacitat màxima prevista és de 60
Refugi d'Animals
25/02/2010 16:13

El Refugi d'Animals de Benabarre està treballant en l'adopció internacional de gossos a causa de la la sobrepoblació d'animals que pateix. El responsable de la gossera i col.laborador de RàdioSeu, Ernest Belchi, ha manifestat que estan en contacte amb gosseres d'Alemanya i França perquè part dels cans que habiten en el seu refugi puguin ser adoptats en aquests països.

Belchi ha explicat a l'ACN que a la resta d'Europa està 'molt més estesa' l'adopció d'animals i en les seves gosseres hi ha dèficit, tot el contrari que passa a l'estat espanyol, on gairebé totes les gosseres estan sobrepoblades. La gossera supracomarcal, que acull gossos de l'Alt Urgell i Cerdanya, ha començat a tenir contactes amb gosseres de la resta d'Europa, per trobar adopcions tant a França i Alemanya com a Suècia.

La gossera de l'Alt Urgell té capacitat per a 60 gossos, tot i que actualment hi ha 83 animals. Per aquest motiu els responsables de la gossera estan buscant alternatives com l'adopció internacional. Des del 2007, han entrat 577 gossos i n'han sortit 507. La diferència, diu Belchi, és gran, i el cost de mantenir-los l'ha hagut d'assumir la gossera. L'objectiu dels responsables  és que surtin tants gossos com entren i poder estabilitzar la població del refugi.

La prioritat, però, és que no hi hagi abandonaments. Per això, Belchi remarca que 'és important' que els gossos portin el xip, que tot i que no és obligatori és molt útil per a poder retornar els gossos perduts i saber de qui són els que han estat abandonats.

Mostrar formulari de contacte