Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El refugi de la Vallferrera se salva pels pèls d'una gran allau de neu

El refugi de la Vallferrera se salva pels pèls d'una gran allau de neu

El despreniment ha bloquejat l'accés a la Pica d'Estats, ha tallat el pont d'Areste i ha arrencat pins centenaris Les altes temperatures dels darrers dies han fet augmentar la caiguda de neu

Refugi de la Vall Ferrera - PNAP (Foto: Marc Garriga)
Refugi de la Vall Ferrera - PNAP (Foto: Marc Garriga)
12/03/2015 11:04

El refugi de la Vallferrera, a Àlins (Pallars Sobirà), s'ha salvat pels pèls de no ser engolit per una allau que ha caigut recentment al Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Segons ha difós amb unes imatges el mateix director del Parc Natural, Marc Garriga, a través del seu compte de Twitter, l'allau de grans dimensions ha bloquejat el camí d'accés a la Pica d'Estats i ha tallat el pont d'Areste. Alhora, s'ha emportat un bon nombre de pins centenaris de la muntanya. Tot i que l'edificació s'ha salvat hi ha danys a l'entorn com en l'antena o la captació d'aigua i una barana de fusta.

Els danys d'aquest allau, que sembla ser que hauria tingut lloc recentment, han estat valorats aquest dimecres al matí per tècnics del Parc Natural de l'Alt Pirineu que han fet un vol de reconeixement amb l'helicòpter dels Bombers. Les altres temperatures dels darrers dies han desencadenat diverses allaus al Pirineu, on hi havia importants gruixos de neu degut a les precipitacions del febrer.

Mostrar formulari de contacte