Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El refugi supracomarcal d'animals de l'Alt Urgell i la Cerdanya s'obre aquesta setmana

El refugi supracomarcal d'animals de l'Alt Urgell i la Cerdanya s'obre aquesta setmana

El nou refugi, situat a la partida de Benabarre, té capacitat per a gairebé un centenar d'animals
Refugi d'animals de l'Alt Urgell
11/06/2007 11:33

A finals d’aquesta setmana, el nou refugi supracomarcal d’animals de l’Alt Urgell i la Cerdanya rebrà a les seves instal•lacions el primers gossos, procedents de la canera municipal de la Seu d’Urgell. A aquests animals –un total de catorze- s’hi afegiran aviat els procendents d’altres municipis de totes dues comarques. El nou refugi, situat a la partida de Benabarre, dins del terme municipal de la Seu d’Urgell, té capacitat per a gairebé un centenar d’animals.

El refugi d’animals estarà gestionat directament pel Consorci AUGEMA (Alt Urgell Gestió del Medi Ambient), al qual pertanyen els ajuntaments de la comarca i el mateix Consell Comarcal. Fa pocs dies, AUGEMA ha contractat, previ concurs públic, la persona que estarà encarregada del manteniment de les instal•lacions i de l’alimentació i la cura dels animals que hi viuran.

D’altra banda, pròximament s’iniciaran les campanyes per a l’adopció dels gossos del refugi, una iniciativa que anirà en la línia de les que fins ara ha portat a terme l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per als animals de la seva gossera municipal. Des d’AUGEMA es vol posar un èmfasi especial en la divulgació i la gestió de les adopcions, que són claus per evitar la saturació del refugi. Convè recordar que la nova llei de protecció dels animals prohibeix expressament el sacrifici dels animals domèstics abandonats.

Les obres de construcció del refugi d’animals de Benabarre ha suposat una inversió de 240.000 euros, la qual ha estat finançada pels consells comarcals de l’Alt Urgell i la Cerdanya, que hi han aportat, respectivament, el 60 % i el 40 % del cost. Pel que fa al manteniment, pressupostat en 40.000 euros anuals, anirà a càrrec dels ajuntaments, d’acord amb unes quotes en funció del nombre d’habitants i a partir d’un mínim determinat.

Justament aquests dies, els ajuntaments de totes dues comarques han començat a aprovar les delegacions de competències a AUGEMA. Tot i així, les persones que trobin un animal domèstic abandonat l’hauran de continuar posant en mans de l’ajuntament corresponent i serà aquest qui el lliurarà a l’ens responsable del refugi.

El recinte del nou refugi d’animals, situat a tocar de l’abocador de residus, ocupa una superfície de 1.500 metres quadrats i disposa de setze cel•les, a més a més de cel•les unitàries per als casos de quarantena. Les instal•lacions són del tipus sostenible, ja que l’energia per fer-les funcionar es genera mitjançant panells solars i a través d’una petita bomba de calor.

Mostrar formulari de contacte