Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Retaule de Sant Ermengol allarga fins aquest dimecres les representacions d'enguany

El Retaule de Sant Ermengol allarga fins aquest dimecres les representacions d'enguany

La última funció, prevista per dimarts, s'ha traslladat a la nit següent a causa de la pluja. Balanç positiu de l'assistència de públic, semblant a la d'anys anteriors malgrat la reducció a cinc sessions
Retaule de Sant Ermengol 2018
08/08/2018 10:42

El Retaule de Sant Ermengol 2018 es clourà aquest dimecres a la nit. A causa de la pluja, l'última funció, que estava prevista per a aquest dimarts, s'ha ajornat i finalment es podrà veure avui en l'horari habitual, a 2/4 d'11.

Des de l'organització han decidit programar una nova funció, sempre i quan la meteorologia ho permeti, en la qual es permetrà l'accés amb les entrades venudes anticipadament ahir dimarts. A més a més, segons han explicat, en el cas que hi hagi persones que no hi puguin assistir s'optarà per retornar-los els diners.

L'espectacle, que enguany ha reduït de vuit a cinc el nombre de funcions per "optimitzar" els recursos, ha estat vist els quatre dies anteriors per unes 450 persones. L'objectiu d'aquest canvi, que pretén que la setantena de d'actors i tècnics amateurs que hi participen no hagin d'ocupar tantes hores i també estalviar despeses, és concentrar en menys dies una xifra similar a la del públic que s'ha anat registrant en edicions anteriors, que és per damunt de les 800 persones. Un objectiu al qual s'hi espera arribar amb aquesta última sessió.

A l'espectacle original de música, llum i color d'Esteve Albert i Cosp s'hi han integrat les darreres edicions noves escenes dedicades al context polític i social de l'època i a la figura del comte d'Urgell. Actualment, el muntatge està format per onze quadres i, des de l'any passat, la direcció artística va a càrrec de l'escenògraf puigcerdanès Xavier Piguillem, que ha definit al bisbe Ermengol com a "home polifacètic" perquè considera que a banda de la seva funció religiosa es va implicar d'altres qüestions com ara les conquestes als sarraïns o en tirar endavant diverses obres de caire civil, entre d'altres.

La representació, que es va dur a terme per primer cop al 1957, es va recuperar al 2004 després d'uns anys d'aturada. Enguany, però, l'organització ha apostat per "optimitzar" els recursos i ha decidit reduir de vuit a cinc el nombre de funcions, amb la idea que el públic assistent es mantingui en línies similars al d'edicions anteriors. El president del Patronat del Retaule de Sant Ermengol, Jesús Galindo, ha dit que, d'aquesta manera, les persones que s'encarreguen de dur a terme l'espectacle no han de dedicar-hi tants dies i que, a més, les despeses disminueixen.

A la representació del Retaule hi ha encara dues persones que hi van participar a la primera edició, tot i que una part dels actors s'ha anat incorporant en els darrers anys, amb la qual cosa l'espectacle s'ha "rejovenit" i està consolidat de cara a un futur, segons ha explicat Galindo. A banda d'escenes emblemàtiques com ara la de l'Enterrament o la del Miracle de la pluja, el muntatge integra el Cant de la Sibil·la en directe, el qual va a càrrec de la soprano Laura de Castellet.

Mostrar formulari de contacte