Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Retaule de Sant Ermengol aposta per la renovació

El Retaule de Sant Ermengol aposta per la renovació

L’espectacle es proposa incorporar gent jove i donar-se a conèixer a tot Catalunya Les representacions seran cada nit, del dia 6 al 14, als claustres de la Catedral
Retaule 2012 - Presentació a Lleida
03/08/2011 16:22

Dissabte a la nit començaran les representacions del Retaule de Sant Ermengol, l’obra que recupera episodis de la vida del bisbe Ermengol. L’espectacle es podrá veure del 6 al 14 d’agost, cada nit a les 22.30 en el marc dels Claustres de la Catedral de la Seu d’Urgell.

Precisament els claustres han acollit avui dimecres al migdia la presentació oficial de l’esdeveniment. El regidor de cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Jordi Martin, ha agraït el treball de tot l’equip que fa el Retaule i la col.laboració del Departament de Cultura de la Generalitat i del Bisbat d’Urgell. Martin també ha esmentat el fet que per primer cop se n’ha fet una presentació a Barcelona. Va ser ahir dimarts al Palau de la Virreina. Des de l’Ajuntament es recorda el pes de Sant Ermengol com “un dels grans personatges històrics no només de la Seu sinó també de Catalunya en l’època d’expansió dels comtats pirinencs”.

El director de l’obra, Lluís Obiols, exposa com a principal valor del del Retaule el fet d’unir més d’un centenar d’actors amateurs i, a més a més, amb una gran diversitat d’edat, condició, ideologia i nivel cultural. A banda de la qualitat de la posada en escena, Obiols ho considera “un exemple de treball social col.laboratiu”.

Després que l’any passat es va celebrar l’Any Ermengol, pel mil.lenari de la consagració del bisbe, el Retaule vol segui endavant amb el repte de la renovació. El vicepresident del Patronat, Jesús Galindo, creu que s’ha entrat en “una nova etapa de rejoveniment i de consolidació, amb camí per recórrer”. Galindo creu que cal “buscar més gent jove, que s’hi involucri i aporti nova energia, sense perdre l'aportació dels més veterans”.

Un altre objectiu és atraure espectadors d’arreu de Catalunya. En aquest sentit, enguany el Patronat del Retaule ha establert contactes amb Òmnim Cultural per tal de difondre l’espectacle entre els més de 23.000 socis de l’entitat.

Mostrar formulari de contacte