Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Retaule de Sant Ermengol estrena nou escenari

El Retaule de Sant Ermengol estrena nou escenari

El muntatge aporta més dinamisme i permet als actors estar més a prop del públic Les representacions són del 3 a l'11 d'agost, a les 10 de la nit als claustres de la Catedral
Retaule de Sant Ermengol
02/08/2013 10:51

El Retaule de Sant Ermengol torna refermant la vocació de renovar-se i arribar a més públic. La representació de la vida i la història del bisbe Ermengol, a càrrec d'un centenar d'actors de la Seu, es podrà veure des d'aquest dissabte i fins diumenge vinent, dia 11, cada nit a les 10 als claustres de la Catedral.

L'edició d'enguany presenta algunes novetats. La més remarcable és l'adquisició del nou escenari, que permet guanyar espai de representació, utilitzar noves zones del claustre, aportar més dinamisme estètic i escenogràfic i estar més a prop del públic. També "aportarà una millora substancial tant a nivell visual com sonor". Tot plegat s'espera que ajudi a atraure el públic local i de fora.

L’escenari que s’havia utilitzat fins a l’actualitat havia quedat obsolet a nivell de materials i de requeriments tècnics. Aquest esforç renovador permetrà, alhora, garantir la màxima seguretat dels actors i aprofitar d’una forma molt més profunda l’extraordinari marc en el qual es representa l’obra.

Descompte amb el Carnet Jove

Una altra novetat és el descompte de 2 euros per entrada, a taquilla, pels
titulars del Carnet Jove. Aplicant aquest descompte, el preu passa a ser de 13 euros en comptes de 15. Així, es vol captar més espectadors joves. 

Paral·lelament, s'ofereix un paquet turístic adreçat a grups de més de 10 persones. Inclou, per 48 €, una jornada completa amb acollida per part dels actors del Retaule, visita al centre històric i a l’Espai Ermengol, dinar, sopar i entrada a l'espectacle.

Un conte sobre Sant Ermengol

En el marc del calendari del Retaule, una novetat més serà la presentació d'un conte infantil sobre Sant Ermengol. Es titula 'Mussol, qui va ser l'Ermengol?' i l'han elaborat Núria Oliva i Jesús Galindo, amb il·lustracions de Laura Pal.

L'acte de presentació serà aquest dimarts vinent a les 8 de la tarda, al Museu de la Ciutat, amb la presència dels autors i també de l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives; l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i l'historiador i director del Retaule, Lluís Obiols.

Difusió a diverses poblacions

Finalment, enguany l'organització ha apostat per la innovadora estratègia de l'street marketing. És a dir, donar a conèixer l'obra directament als carrers de diferents poblacions. L'acció s'ha dut a terme als nuclis urbans de la Seu, Solsona, Cardona, Ponts, Balaguer, Andorra, Puigcerdà, Oliana, Martinet i Lleida. També s'ha enviat pòsters i díptics a totes les parròquies dels bisbats d’Urgell i de Solsona.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla; el president del Patronat del Retaule, Jesús Galindo, i el director de l'obra, Lluís Obiols, han dut a terme aquest matí una presentació oficial del Retaule a la seu de la Diputació de Lleida.

Mostrar formulari de contacte