Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Novetats en la celebració dels 60 anys de la primera representació del Retaule de Sant Ermengol

Novetats en la celebració dels 60 anys de la primera representació del Retaule de Sant Ermengol

L'obra històrica, que tindrà lloc al claustre de la catedral de Santa Maria d'Urgell del 5 i 12 d'agost, estrena enguany nova direcció, amb Xavier Piguillem, i canvi d'horari
60 anys del Retaule de Sant Ermengol de la Seu
13/07/2017 18:30

Enguany es compleixen els 60 anys de la primera representació del Retaule de Sant Ermengol. L'escenificació històrica, que es durà a a terme com és habitual al claustre de la catedral de Santa Maria d'Urgell, es farà del 5 al 12 d'agost amb nova direcció i un canvi d'horari.

Pel que fa a la direcció artística, l'assumeix Xavier Piguillem, que pren el relleu de Joan Hernàndez, que n'ha estat al capdavant durant dos anys. Piguillem és director de la Companyia Inestable Ceretana de Teatre de Puigcerdà, que ell mateix va fundar l’any 2003. La seva vida teatral va començar l’any 1984 i des d’aleshores ha format part de diverses companyies de teatre amateur de la Cerdanya i n’ha dirigit diverses, com la desapareguda Tot Teatre Grup. Avui en dia també col·labora com a ajudant de direcció amb l’Associació Cerdanya Musical, especialitzada en la creació de musicals.

D'altra banda, una altra de les novetats d’aquest any és el canvi d’hora d’inici de l’espectacle, que serà a les 22.30 hores, mitja hora més tard que en edicions anteriors. El canvi respon a les peticions del públic expresssades a través de les enquestes realitzades durant l’any passat per part del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, en el marc d’un estudi que s'està fent sobre la cultura popular a la comarca.

Segons ha indicat el Patronat del Retaule de Sant Ermengol, l'objectiu final dels canvis és "seguir un procés de millora continuada per oferir un espectacle de qualitat i accessible al públic".

Mostrar formulari de contacte