Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Retaule es dinamitza pensant en el mil.lenari de Sant Ermengol

El Retaule es dinamitza pensant en el mil.lenari de Sant Ermengol

La representació de música i llum ja disposa de pàgina web La nova Junta directiva demana la col.laboració dels urgellencs i urgellenques

Retaule de Sant Ermengol
Retaule de Sant Ermengol
04/08/2009 11:22

El Retaule de Sant Ermengol s’ha posat al dia enguany amb la creació d’una pàgina web, que ofereix informació sobre la històrica representació i sobre les iniciatives relacionades amb aquest esdeveniment cultural. La nova Junta directiva s’ha marcat com a objectiu renovar l’espectacle i involucrar-hi la gent de la Seu, que té l’oportunitat de col.laborar-hi econòmicament enviant una butlleta que es pot trobar a la mateixa pàgina web.

A Internet es pot consultar textos i imatges de les escenes del Retaule, a més d’una galeria multimèdia. Alhora, s’hi pot trobar informació general i un llistat dels nombrosos col.laboradors que al llarg dels anys han fet possible aquesta tradició.

Una altra de les noves iniciatives de la Junta directiva és la venda de material de promoció. Ja es disposa de samarretes exclusives del Retaule que es poden comprar al preu de 10 euros. L’objectiu del Patronat és que els objectes passin a formar part dels records de la zona. Està també prevista la creació d’una col•lecció identificativa destinada a diferents personalitats o necessitats. Així, pròximament es disposarà d’imans de nevera i adhesius, entre d’altres.

D’aquesta manera, el Retaule prepara ja el mil.lenari de la consagració de Sant Ermengol com a bisbe d’Urgell l’any 1010, una commemoració que se celebrarà l’any que ve. L’esdeveniment comptarà amb exposicions i diferents actes que donaran a conèixer la vida i gestes d’aquest personatge per bona part del territori de la Catalunya comtal.

La representació del Retaule

Un any més, del 8 al 15 d’agost, el Claustre de la Catedral de la Seu d’Urgell obrirà les seves portes cada nit a dos quarts d’onze per acollir les representacions del Retaule de Sant Ermengol, espectacle escènic que mostra la vida de Sant Ermengol, bisbe de la Seu entre els anys 1010 i 1035 i una de les figures clau de la història medieval de Catalunya.

Un centenar d’urgellencs i urgellenques participen en les representacions, ja sigui com a actors, tots ells amateurs, o com a personal tècnic. Les entrades anticipades es poden trobar a les oficines de turisme de la Seu d’Urgell i al Museu Diocesà d’Urgell, al preu de 12 euros, i poden adquirir-se també abans de l’espectacle, a la mateixa entrada al claustre, al preu de 15 euros.

Enguany, el “Bus de la Cultura” impulsat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell permetrà desplaçar-se gratuïtament a l’espectacle des de Peramola (d’on sortirà a tres quarts de nou del vespre) passant per Oliana, Coll de Nargó, el Pla, Adrall, Arfa, Montferrer i Castellciutat. El bus funcionarà el dimecres 12 d’agost. Acabada la representació l’autobús retornarà a Peramola. Per utilitzar aquest servei cal reservar plaça trucant al Consell Comarcal, al telèfon 973 35 31 12.

Mostrar formulari de contacte