Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El risc de rebrot a la Seu d'Urgell ja és per sota els mil punts i el Sant Hospital té un ingressat

El risc de rebrot a la Seu d'Urgell ja és per sota els mil punts i el Sant Hospital té un ingressat

La velocitat de transmissió es manté força per sota del límit (0,76) i el percentatge de positius també baixa (17,44%). Les dades actuals són encara millors al conjunt de l'Alt Pirineu i Aran. La vacunació amb tercera dosi abasta prop del 45% de la població de l'Alt Urgell
01/03/2022 12:00

La incidència de la COVID-19 segueix millorant a l'Alt Urgell i al conjunt de l'Alt Pirineu, tal com ho demostra que ara la Fundació Sant Hospital només té un ingressat amb coronavirus, quan en setmanes anteriors n'havia arribat a tenir set.

Pel que fa específicament a la Seu d'Urgell, també confirma aquesta bona evolució la taxa de transmissió del virus (Rho7), que segueix força per sota del límit recomanat (a data d'avui dimarts és a 0,76) i el risc de rebrot, que tot i mantenir-se molt alt ja és per sota del miler de punts (a 894). També baixa el percentatge de positius als nous tests, que ara és al 17,44%.

Al conjunt de l'Alt Urgell, aquests tres indicadors de referència estan força semblants, tot i que lleugerament per damunt: a 1.035, a 0,91 i al 20,08% respectivament. Pel que fa al risc de rebrot, ara mateix hi ha força contrastos: alguns municipis segueixen superant àmpliament els mil punts, però en canvi d'altres (Ribera d'Urgellet, Estamariu i el Pont de Bar) no només han reduït aquest indicador sinó que ara mateix ja el tenen a nivell nul (0).

A la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, la situació és encara millor que la de l'Alt Urgell, amb la Rho7 a 0,85, el risc de rebrot a 816 i la positivitat a l'11,92%, segons dades d'aquest dilluns. Pel que fa concretament a la velocitat de transmissió, totes les comarques ja estan en verd, amb la millor dada al Pallars Sobirà (0,58), seguit de l'Aran (0,81), l'Alt Urgell, la Cerdanya (0,93) i el Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça (0,94 en tots dos casos). I amb relació al risc de rebrot, destaca la bona situació de l'Aran, que amb 308 punts ja s'apropa a nivells de normalitat. Entre els quatre hospitals pirinencs hi ha 9 ingressats amb coronavirus.

Finalment, pel que fa a la mitjana de Catalunya, segueix baixant el nombre d'ingressats a planta (1.331, uns cinc-cents menys que la setmana passada) i d'ingressats a les UCI (197), tot i que el coronavirus segueix causant defuncions i la darrera setmana n'hi ha hagut 126, que eleven a 26.853 la xifra de víctimes mortals des de l'inici de la pandèmia, ara fa just dos anys.

Crida a seguir augmentant la vacunació

Quant a la vacunació, un 44,8% d'habitants de l'Alt Urgell ja han rebut la tercera dosi. Un percentatge que és molt més elevat en col·lectius com ara usuaris de residències (98%), majors de 80 anys (84%), personal de les residències (82%), personal sanitari (76%) i grans dependents (75%). Pel que fa al personal essencial, la xifra és del 54%; i en els infants de 5 a 11 anys, baixa fins al 37%. Al conjunt de Catalunya, gairebé 6,5 milions d'habitants han rebut almenys una dosi del vaccí i prop de 6,3 milions tenen la pauta completa.

En el seu balanç setmanal, el vicealcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha valorat positivament aquesta tendència a la baixa. Tot i això, ha aprofitat per recordar que "hem arribat fins aquí gràcies, en bona part, a la vacunació", i per això des del món mèdic s'insisteix en la importància que tothom rebi la dosi de record, especialment de cara la gent amb salut vulnerable i que necessita tenir una bona protecció. Fàbrega conclou que "ara que tornem a la normalitat, cal protegir els més vulnerables".

  • Evolució del risc de rebrot a l'Alt Urgell des de l'inici de la pandèmia (Departament de Salut / FSH)
  • Informació actualitzada sobre el certificat COVID (Dep. Salut)

Mostrar formulari de contacte